Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Bozkurt: liderliğe giden güç, yerli üretim

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’ye özel 3 yeni model üretiminin Adapazarı fabrikasında yapılması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bozkurt: liderliğe giden güç, yerli üretim

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’ye özel 3 yeni model üretiminin Adapazarı fabrikasında yapılması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Bozkurt, “Bu konuda son 3 ay içinde 2 kez Japonya’da bir kez de Türkiye’ye gelen Toyota üst yönetimine rapor sunduk” .

Toyota’nın dünyadaki en büyük distribütörü olan Suudi Arabistan merkezli ALJ Grup, bu gücünü kullanarak Türkiye’de yeni model üretimlerinin devreye girmesi için lobi çalışmalarına ağırlık verdi. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de liderliğe giden yolun güçlü yerli modellerden geçtiğini söyledi.

Bozkurt, “Japonya’da başta Toyota Başkanı ve CEO’su Akio Toyoda olmak üzere birçok yetkiliyle görüştük. Son olarak da geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret eden ve bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tek kişilik elektrikli araç test ettiren Toyota Yönetim Kurulu Başkanı Fujio Cho’dan yerli model desteği istedik. Yetkililere planladığımız 3 ayaklı üretim stratejisini sunduk” .

Türkiye’de en fazla rekabetin B ve C sınıfı sedan ile hafif ticari sınıfında yaşandığını dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu: “Ancak, biz bu pazarda marka olarak yokuz veya güçlü değiliz. Toyota yöneticilerine, bu pazarlarda yer almamız gerektiğini anlatıyoruz. Hafif ticari araç pazarında yer alan 5 modeli bizzat gösterip, bu pazarlarda bulunmamız gerektiğini söyledik. Yakın ilgi gösterdiler. Eğer bu modeller Adapazarı’nda üretilir ve yerli üretim avantajı kullanılırsa liderliğe oynarız.”