Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Mercedes, kamyonda hareketli günler yaşıyor

Mercedes-Benz Türk, iç pazardaki canlanma ve Mercedes-Benz kamyonlarına olan talebin belirgin bir şekilde artması üzerine Haziran 2010’dan itibaren yeniden çift vardiyada üretime geçmeye karar verdi.

Mercedes, kamyonda hareketli günler yaşıyor



Mercedes-Benz Türk, iç pazardaki canlanma ve Mercedes-Benz kamyonlarına olan talebin belirgin bir şekilde artması üzerine Haziran 2010’dan itibaren yeniden çift vardiyada üretime geçmeye karar verdi
.

Gerek çift vardiyaya geçiş, gerekse Mercedes-Benz Actros modelinin Türkiye’de üretimine hazırlık kapsamında şirket Aksaray Fabrikasında Mayıs 2010 içinde 180 kişiyi işe alacak.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz bu gelişmeyi şöyle değerlendirdi: “2009 yılında ekonomik kriz nedeniyle üretim hacmimizi 2008’e göre %80 oranında azaltmak zorunda kaldık ve 3.720 araç ürettik. Bu nedenle 2010 yılında üretimimizi arttırabildiğimiz ve yeniden belirgin bir büyüme sürecine girdiğimiz için çok mutluyuz.”

PAZAR HARETLENDİ

Mercedes-Benz Kamyon Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve dünya çapında Mercedes-Benz Kamyon üretim sorumlusu Yarış Pürsün ise dramatik kriz sonrasındaki Asya ve Avrupa pazarında hareketlilik yaşanmaya başladığını söyledi.

Türkiye’de yatırımlarının sürdüreceklerini dile getiren Mercedes-Benz Kamyon üretim sorumlusu Yarış Pürsün, “Brezilya, Asya ve şimdi de Avrupa’da bir talep artışı görüyoruz. Birkaç aydan beri Türkiye’de de pazarın belirgin bir düzelme içinde ğunu izliyoruz ve şimdi Aksaray’da istihdamı arttırabiliyoruz. Kriz döneminde aldığımız Actros’u Türkiye’de üretme kararı ile büyümenin sürmesi için gerekli şartları hazırladık ve bu strateji doğrultusunda önemli bir pazarımız olan Türkiye’de yatırımlarımızı sürdüreceğiz” .