Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Temsa, ilk defa Metro’nun filosuna girdi

Tamamen Temsa Global bünyesindeki Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak üretilen Yeni Safir, yolcu taşımacılık sektörünün en büyük firmalarından Metro Turizm’in filosuna girdi.

Temsa, ilk defa Metro’nun filosuna girdi

Tamamen Temsa Global bünyesindeki Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak üretilen Yeni Safir, yolcu taşımacılık sektörünün en büyük firmalarından Metro Turizm’in filosuna girdi. Metro Yatırımlar Gurubu Başkanı Galip Öztürk, “Türkiye’de marka üretelim onu büyütelim istiyorum. Temsa’ya yaptığımız yatırımda bu yönde” .

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek filo yatırımlarına ağırlık veren Metro Turizm, kurulduğu günden bugün ilk defa öz mal araç filosuna Temsa markasını dahil etti. Metro Turizm’e satışı yapılan 12 adet Temsa Yeni Safir, Polonezköy Legend Otel’de düzenlenen tören ile teslim edildi. Yeni Safir’ler Metro Turizm’de; Metro Class hizmeti verecek.

Metro Turizm’e teslim edilen 12 adet Yeni Safir’in yanında Temsa, Metro Yatırımlar Grubu bünyesinde bulunan Asyatur’a da 10 adet Prestij Super Deluxe teslim etti.

Düzenlenen teslimat törenine Metro Yatırımlar Gurubu Başkanı Galip Öztürk, TOFED Başkanı Rüştü Terzi, Şirket CEO’su Ömer Bilgiseven, Genel Müdür Mustafa Özdalgıç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevgi Mert ve Şenol Ayyıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın Bakır, Ahmet Yalamanoğlu ve Erdem Yücel ile çok sayıda sektör mensubu katıldı. Törende; Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Kemal Gürleyik, Yurtiçi Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan ve Temsa İstanbul Bölge Yöneticisi Burak Türker’de hazır bulundu.

UZAYAN KOL BİZDEN OLSUN

Teslimat töreninde çok heyecanlı ğunu dile getiren Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Metro Turizm ve Temsa’nın Türkiye’de doğan bir marka ğunu söyledi. Buldurgan, “Bizim Anadolu’muz da bir söz vardır. ‘Uzayan kol bizden olsun’ derler. Metro Gurubu ve Temsa’da Türkiye’den doğan markalardır. Biz bu günlere gelebilmek için çok emek verdik. Uzun yıllar önce lisanslı başladığımız üretimde bugün kendi bünyemizde Ar-Ge ve tasarım merkezimiz ile kendi ürünlerimizi geliştirdik. 16 modelimiz var ve üretimimizin büyük bir bölümünü yurtdışına ihraç ediyoruz” .

AVRUPALI TEMSA’YA BİNİYOR

Türkiye’den doğan markanın Avrupa şehirlerinde hizmet vermesinden dolayı büyük gurur yaşadıklarını dile getiren Buldurgan, “Eyfel Kulesi önüne gidin eğer orada bir Temsa otobüsü yoksa ben bilet masrafınızı ödeyeceğim diye sözüm var. Bu sözümü sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli bir toplantıda doğruladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kazakistan devlet başkanıyla yaptığı toplantıda ‘bakın arkadaşlar Türkiye de böyle şirketlerimiz var, böyle yöneticilerimiz var’ diye bizi örnek gösterdi. Bundan da kça gururluyuz. Çünkü Avrupalı Temsa otobüsleriyle seyahat ediyor” diye konuştu.

METRO İLE KARDEŞÇE BİRLİKTELİK

Metro Turizm’e teslim edilen ilk Temsa markalı araçların bir başlangıç ğunu ifade eden Mehmet Buldurgan, şöyle konuştu:

“Biz geçte olsa bu kardeşçe birlikteliğe kol kola bir adım attık. Bugün sadece bir adım atıyoruz. Benim 33 yıllık profesyonel tecrübem bana diyor ki; ‘bu adımın arkasından inşallah daha hayırlı adımlar gelecek’ Bu sadece bir teslimat töreni değil. İlerde neler yapabileceklerimizin ilk adımıdır. Markalarımız gelişsin, şirketlerimiz gelişsin ülkemiz kazansın. Emek, değer yurdumuzda kalsın.”

İLK İŞBİRLİĞİMİZ

Geçmişte Temsa ile işbirliklerinin olmadığını dile getiren Metro Yatırımlar Gurubu Başkanı Galip Öztürk, 12 adetlik alımın bir başlangıç ğunu söyledi.

Öztürk, “Bugün Türkiye’de kurulmuş, kendi ayakları üstüne basan Dünyada da sektöründe söz sahibi olmak için çalışan iki tane markanın bir araya geldiği gündür. Geçmişte Temsa, Metro işbirliği olmamıştı ama bu bir başlangıç, bir yola çıkıştır. Bizim, Metro Turizm olarak bugüne kadar yaptığımız yatırımlar çeşitli markalara . Tabi bu markaların içerisinde bireysel olarak Temsa araçları da her yer almıştır. Bugün Temsa bir Mitsubishi markası değil, Türk markasıdır. Bu değerlere sahip çıkmalıyız”

KENDİ MARKAMIZI BÜYÜTELİM

Türkiye’de marka üretelim onu büyütelim istiyorum. Arkasında hep birlikte duralım diyorum. Temsa’da Türk markası, gurubuz bünyesinde bulunan şirketlerimiz de Türk markası’dır” diyen Galip Öztürk, “Sanpi diye bir marka yaptık. Yanın bir de köfte ekspres diye bir markayı pazara sunduk. Amacımız İtalya’da pizzacıların ğu caddelerde, onlardan daha fazla ön plana çıkarak, müşterilere kaliteli hizmeti sunmak istiyoruz. Oralarda, bizlerinde var ğumuzu, var olacağımızı, arkası dolu altyapısı olan markalarında Türklere ait olabileceği konusunda çalışma yaptık ve bu çalışmalarımızda devam ediyor. Kendi markamızı üretelim, sahip çıkalım ve dünya liginde ülkemizi en iyi şekilde temsil edelim” diye konuştu.

Hüseyin Karabulut - Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com