Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

VDF’nin hedefi: 30 bin adet yeni kredi kontratı

Türkiye’de 10’uncu yılına giren otomotiv finansman kuruluşu VDF, yılsonuna kadar 800 milyon TL kredi hacmi ile 30 bin adet yeni kredi kontratı hedefliyor.

VDF’nin hedefi: 30 bin adet yeni kredi kontratı

Türkiye’de 10’uncu yılına giren otomotiv finansman kuruluşu VDF, yılsonuna kadar 800 milyon TL kredi hacmi ile 30 bin adet yeni kredi kontratı hedefliyor. VDF Genel Müdürü Kemal Ören, 2010 yılı için karlılık oranında yüzde 5, pazar payında da yüzde 6 oranında artış hedeflendiğini açıkladı.

Volkswagen Financial Services A.G.’nin uluslararası bilgi donanımı, Doğuş Grubu’nun otomotiv ve finans sektörlerindeki deneyimlerinin birleşimi ile kurulan Türkiye’nin öncü tüketici finansmanı şirketi VDF, sektördeki 10’uncu yılını kutluyor. VDF’nin önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini, yeni ürün ve hizmetlerini Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ve VDF Genel Müdürü Kemal Ören, düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

FİNANS SEKTÖRÜ İLE 
OTOMOTİV SATIŞLARI İKİYE KATLADI


Geçmiş yıllardaki araç almanın zorluklarını anlatan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Türkiye’de otomobil sahibi olmak için yıllarca çalışıp, para biriktirmekle mümkün oluyordu. Bankacılık ve finans sisteminin gelişmesiyle birlikte bu zorluk ortadan kalktı, otomotiv satışları bir anda iki kat arttı. 80’li yıllarda dönemin başbakanı 400 bin adet otomobil satışını hedeflemişti. Bugün bu rakamları geride bıraktık. 2010 yılında da pazarda ciddi hareketlilik yaşanacağını ve yılsonuna kadar 620 bin adetlik bir satış yapılacağını tahmin ediyoruz. Satışların artmasında da tüketici finansman desteğinin rolü büyük olacak” .

VDF, 37 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Türkiye’de 10 yıl önce faaliyetlerine başlayan VDF’nin birçok ilklere imza attığını dile getiren Genel Müdür Kemal Ören, yüzde 5 olan Pazar payının bugün yüzde 12’ye ulaşarak banka ve finans kuruluşları arasında lider klarını açıkladı. Ören, “VDF, 37 ülkede faaliyet gösteriyor. Geçen 10 yılda 4,2 milyon Euro kredi kullandırdık. Baktığımızda Türkiye’de son 10 yılda satılan her 4 araçtan 1’i VDF tarafından finanse edildi. Şuanda Pazar lideriyiz” .

FAKTÖRİNG ŞİRKETİ KURULACAK

Konuya ilişkin Ören, şöyle konuştu: “Bu sene en önemli ürünümüz bir faktöring şirketi kurarak, Türkiye’de ilk defa bir otomotiv kurumunun distribütör ve bayii alacaklarını finanse edebilecek bir finans kuruluşu hedefliyoruz. Bununla ilgili pilot çalışmalarımızı yaptık. Yılsonuna kadar bayilerimizde bu sistemin içerisine girmiş olacak. Buradaki amaç herhangi bir ekonomik daralmada hem bayilerin hem sistemin sıkışmadan herhangi bir finansal ihtiyacı aramadan yola devamını sağlamaktır. Bu hem distribütör hem de bayiler için ciddi bir güç halini alacaktır.”

SERVİS KONTRATI

Önümüzdeki dönem çalışmaları arasında Servis Kontratı projesinin de ğunu dile getiren Ören, bu sayede ticari araç pazarında yaşanan birçok sıkıntının da önüne geçileceğini kaydetti. Ören, servis kontratı sayesinde müşterinin tek noktadan tek ödeme planı ile araç kredisi, sigorta ürünleri ve servis hizmetlerini alabileceğinin altını çizdi. Kemal Ören, “Bir aracın mülkiyeti ile birlikte müşterinin istediği vadede servis giderleri, uzatılmış garantileri kapsayacak aylık ödemeli yeni bir üründür. Şu anda ticari araç pazarında operasyonel kiralamada bazı zorluklar yaşanmakta. O zorluğu aşmak için hizmete koyacağız. Hafif ticari araçta mülkiyete sahip olan kurumlar aynı da operasyonel kiralama gibi tüm hizmetleri de aylık düşük ödemelerle alacak. Bunun aşağı yukarı operasyonel kiralama ile farkı aylık 30-40 Euro olacak. Aynı kiralama gibi bir sistemi piyasaya sunmaktır” .

İKİNCİ ELDE 7 YAŞA KADAR KREDİ

İkinci el araç alımlarında müşterilerin finansman sıkıntısı çektiğini dile getiren VDF Genel Müdürü Kemal Ören, ‘İkinci ele Kredi’ projesi sayesinde 7 yaşa kadar ikinci el tüm Volkswagen grubu araçlara kredi imkânı sağlayacaklarını açıkladı. Bu sistemin oto galeri ve açık oto pazarları da kapsadığının altını çizen Ören, 2015 yılına kadar 50 bin adet araca kredi vermeyi hedeflediklerini bildirdi. Ören, bu sayede de marka değerini korumuş olacaklarını aktardı.

VDF Genel Müdürü Kemal Ören, “10’uncu yılımızda VDF olarak vites büyüttük, yeni ürün ve hizmetlerimiz ile büyümemizi sürdüreceğiz. Yılsonuna kadar 800 milyon TL kredi hacmi ile 30 bin adet yeni kredi kontratı ve 50 bin adet yeni sigorta poliçesi hedefliyoruz” .

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi