Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

Galip Öztürk, Avenue ile kentiçine giriyor

Metro Yatırımlar Gurubu Başkanı Galip Öztürk, Temsa Global’in kentiçi toplu taşımacılık sektörü için geliştirdiği Avenue aracını inceledi.

Galip Öztürk, Avenue ile kentiçine giriyor

Metro Yatırımlar Gurubu Başkanı Galip Öztürk, Temsa Global’in kentiçi toplu taşımacılık sektörü için geliştirdiği Avenue aracını inceledi. Metro’nun kentiçi toplu taşımacılık alanında da yerini alacağını açıklayan Öztürk, “Bu alandaki filomuzu Avenue ile kuracağız” .

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan ile Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Kemal Gürleyik, en Türk mühendislerinin eseri olan Avenue hakkında Metro Yatırımlar Gurubu Başkanı Galip Öztürk’e detaylı bilgi verdi.

Avenue’yu yakından inceleyen Galip Öztürk, “Araç hem dizayn hem de teknik olarak 10 numara. Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanması da beni ayrıca gururlandırdı. Edindiğim bilgiye göre bu araç hem Avrupa’da hem de Türkiye’de kullanılıyormuş” .

KENT İÇİ TAŞIMACILIKTA İDDİALIYIZ

Metro Turizm’in kendini kanıtlayan bir firma ğunu dile getiren Öztürk, “Metro Turizm hem seyahat hem de turizm de kendini kanıtlamış Türkiye’nin en büyük firmasıdır. Bu başarımızı kentiçi toplu taşımacılık alanında da göstermek istiyoruz. Belediyelerin kendi imkânları ile sunmaya çalıştığı toplu taşımacılık sektörü artık özel sektöre devredilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İETT bünyesinde mevcut ve yeni açacağı hatlarda kiralama yöntemiyle 1500 yeni otobüsü hizmete alması gündemde. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de bunu onayladı. 2010 yılı içerisinde bununla ilgili ihale açılacak. Metro Yatırımlar Gurubu olarak bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı ladık ve bir yabancı şirket ile ihaleye katılacağız. İstanbul’u diğer iller takip edecek ve Metro olarak Türkiye genelinde kentiçi toplu taşımacılık hizmeti vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

FİLO AVENUE İLE KURULACAK

Metro ve Temsa’nın kendini kanıtlamış iki büyük marka ğunu dile getiren Galip Öztürk, şöyle konuştu: “Kentiçi toplu taşımacılık alanında da Türkiye’nin en büyük otobüs filosunu oluşturarak kaliteli bir hizmet sunacağız. Temsa; kendi tasarımını, kendi markasını yaratmış Türkiye’nin en büyük firmalarından. Metro Turizm’de yine aynı şekilde. Dolayısıyla filoda yer alacak araçlarda Temsa tarafından üretilen bu Avenue otobüsleri olacak.”

AVENUE;

Çevreci Euro 4 motoru, yüksek tavanı, geniş iç hacmi, güçlü klima, ısıtma sistemi, ergonomik koltukları ve 3 adet basamaksız geniş kapısıyla rakiplerinden bir adım önde.

Şehir içi toplu taşımacılıkta hizmet veren Temsa Avenue, şase ve gövde yapısında kullanılan paslanmaz ve kompozit malzemeleri ile daha uzun ömürlü ve rakiplerine göre daha hafif olarak üretildi. İç tasarımıyla yolculara maksimum derecede yer sunan Avenue, isteğe bağlı değişebilen teknik ve donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Avenue, basamaksız kapıları ile hızlı yolcu sirkülasyonuyla da yakıt tasarrufu sağlıyor.

Avenue’nun düz ve basamaksız olan kapıları; hamile, çocuklu, yaşlı ve engelli yolcuların toplu taşımacılıkta yaşadığı sorunları ortadan kaldırıyor. Özellikle engelli yolcular için giriş rampası, emniyet kilitli park yeri ve dışarıyı rahatça görebilmeleri için yapılan panoramik cam ile rahat, güvenli ve keyifli bir seyahat fırsatı sunuyor.

Avenue; Euro 4, Euro5 Diesel, CNG ve Hibrid versiyonları ile toplu taşımada hizmet kalitesini yükseltirken beklentilerin ötesinde hizmet vermeyi hedefliyor.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com