Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

1500 otobüs ihalesini özel halk otobüsleri de istemekte ve yakından izlemektedir

Ulaşım Gazetesi.

1500 otobüs ihalesini özel halk otobüsleri de istemekte ve yakından izlemektedir

Ulaşım Gazetesi. com’un “Galip Öztürk, Avenue ile kentiçine giriyor” başlıklı haberi üzerine Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TÖHOB) Genel Sekreteri Onur Orhon, yazılı bir açıklama yaparak cevap verdi.

TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon imzasıyla yapılan yazılı açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi:

İnternet üzerinden yayın yapan Ulaşım Gazetesi’nde yer alan “Metro Turizm 1500 otobüs ihalesini istiyor” başlıklı haber reklâm ve kamuoyu yaratma amacıyla düzenlenmiştir.

Haberin akışına bakıldığında, ihalenin açılmış, sonuçlanmış ğu, ihaleyi kazanan firmanın araç seçimini yaptığı ve bu gelişmeleri kamuoyu ile paylaştığı izlenimi doğmaktadır. Bu ihale gündeme geldiği 2009 Eylül’ünden bugüne bütün üretici firmaların daralan satışlarını açmak için bir fırsat olarak görülmüş, kentiçi toplu taşımayı da bir rant aracı olarak gören tüm çevrelerin ilgisini çekmiştir.

Özel halk otobüsü taşımacıları ve bağlı bulundukları kurumsal yapılanmalarda en az diğer ilgililer kadar bu ihaleyi ve yöntemini yakından takip etmektedir. Geçmişte yaşanan ve sonuçlanamayan denemelerde dikkate alındığında özel halk otobüsü kuruluşları da bu ihaleyi kendileri veya yerli ve yabancı ortaklarla almak isteyeceklerdir.

Bu nedenle yanlı ve yoruma neden haberler gerçekleri çarpıtmaya neden olmaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yayınlanmasını rica ederiz. Saygılarımızla.

TÖHOB YÖNETİM KURULU ADINA
Onur ORHON
Genel Sekreter

“Galip Öztürk, Avenue ile kentiçine giriyor” BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!