Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

Otokar yan sanayicilerle buluştu

Otokar, otomotiv yan sanayi temsilcileriyle “Otokar Parçalardan Bütüne Yan Sanayi Buluşması”nda bir araya geldi.

Otokar yan sanayicilerle buluştu

Otokar, otomotiv yan sanayi temsilcileriyle “Otokar Parçalardan Bütüne Yan Sanayi Buluşması”nda bir araya geldi. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç toplantıda yaptığı konuşmada, “Otokar’ın başarısında yıllardır yoğun bir işbirliği geliştirdiği siz tedarikçilerimizin payı çok yüksektir. Büyümek için başarılı birliktelikler yapabilmek kaçınılmazdır” .

Otokar Parçalardan Bütüne Yan Sanayi Buluşması’nda; Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Nuran İnci, KOBİ Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Danışmanı Murat Kepir, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yetkilisi Çağatay Üstündağ ve Otokar Satınalma Müdürü Zafer Doğruyol yaptıkları sunumlarla otomotiv ve savunma sanayisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda ana firmalar ve yan sanayi firmalarının bir parçanın bütünü ğuna dikkat çekildi. Tedarikçilerin Ar-Ge yatırımlarına ve tasarıma önem vermesi gerektiği de geleneksel buluşmada vurgulanan önemli konulardan birini oluşturdu. Ana ve yan sanayinin ortak stratejilerle hareket etmesinin gerektiğini belirten katılımcılar son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Geleneksel buluşmaya, 400 otomotiv yan sanayi temsilcisi katıldı.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, toplantıda yaptığı sunumda şirketin son dönemde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Otokar’ın hedeflerini paylaştı. Otokar Satınalma Müdürü Zafer Doğruyol ise dünyada ve Türkiye’deki satın alma trendleri hakkında bilgi verirken Otokar’ın satın alma çalışmalarına ve yan sanayiden beklentilerine değindi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Daire Başkanı Nuran İnci, KOBİ’ler ve yerli tedariki içeren Savunma Sanayi Stratejik Planı’nı paylaştı. OSD Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer ise otomotiv sanayi ile ilgili güncel gelişmeleri aktarırken, KOSGEB Başkan Danışmanı Murat Kepir de kurumun faaliyetleri ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yetkilisi Çağatay Üstündağ ise Doğu Marmara bölgesindeki yatırım imkanları ve devlet teşvikleri ile ilgili bilgileri paylaştı.

FİRMALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Geleneksel buluşmada Otokar tarafından 4 ayrı kategoride tedarikçilere ödül de dağıtıldı. “Çözüm Ortaklığı” ödülünü SEGE Taşıt Koltukları San. Tic. Ltd. Şti. ve PRO – LAST Profil Lastik San. Ltd. Şti. aldı. “Kalite” ödülünün sahibi ise ELATEK Kauçuk Plas. San. Ltd. Şti. ve ARISAN Vakum Plas. San. Tic. Ltd. Şti. .

“Siparişlere Uyum ve Esneklik” ödülünü de HAYES LEMMERZ Jantaş Jant San. ve Tic. A.Ş. ile TEKNİK LİDER Plas. Levha San. ve Tic. Ltd. Şti. aldı. “Rekabetçilik” ödülünü alanlar ise SÜTRAK KLİMA San. ve Tic. A.Ş. ile OLIMPIA Oto Camları San. ve Tic. A.Ş. .