Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

Gül: Scania, geleceği şekillendiriyor

Scania, otomotiv sektöründe kalifiye ara elaman yetirilmesi için Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği protokolü yaptı.

Gül: Scania, geleceği şekillendiriyor



Scania, otomotiv sektöründe kalifiye ara elaman yetirilmesi için Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği protokolü yaptı. Protokol kapsamında bünyesinde öğrencilere uygulamalı staj imkanı da tanıyan Scania, okula birde Dizel motor hediye etti
.

Scania Pazarlama Müdürü Çağla Gül Şenkardeş, “Otomotiv sektörünün asıl ihtiyacı olan ara eleman bulmakta sıkıntı çekilmektedir. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak ve gelecekte sektörün ihtiyaçlarını karşılamada eğitime desteklerimiz artarak devam edecektir” .

Scania ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği protokolü, Çorlu Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi bölümünde düzenlenen törende kamuoyuyla paylaşıldı.

Törene Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kubaş ve öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Törende Scania’dan Pazarlama Müdürü Çağla Gül Şenkardeş ve Eğitim Müdürü Selçuk Ahmet Aksakal ile Scania yetkilileri de hazır bulundu.

ELEMAN İHTİYACI KARŞILANACAK

Törende bir konuşma yapan Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kubaş, “Doğuş Otomotiv ile önemli bir işbirliği gerçekleştiriyoruz. İşbirliğimiz; eğitim, staj ve iş bulma imkânlarını kapsamaktadır. Öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alması sadece Doğuş Otomotiv açısından değil, ülkemizin otomotiv sektöründe ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını da karşılayacaktır” .

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ!!!

Törende bir konuşmada Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü yaptı. Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, şöyle konuştu:

“Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi öğrencilerinin kullanımı için Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. tarafından bir adet dizel motor ve öğrencilerimizin eğitimi konusunda destek sağlandı. Yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde öğrencilerimiz Doğuş Otomotiv’in sahip ğu işletmelerde ve fabrikalarda eğitim görmesi ve çalışması, onların gelecekte otomotiv sektöründe verimli ve etkin çalışmasına katkı sağlayacaktır. Nitelikli istihdam arzı, otomotiv sektöründe verimliliği ve kaliteyi pozitif yönde etkileyecektir. Bu konuda üniversitemiz ve Doğuş Otomotiv arasındaki işbirliğimizin gelişerek devam etmesini umuyorum. Türkiye gelecekte sanayide gelişecek 7 ülkeden biri olarak gösterilmektedir. Teknoloji yarışında geri kalmamak için bugünden çok çalışmalıyız. Namık Kemal Üniversitesi olarak bu konuda gerekli yatırımlarımızı yaptık ve üniversitemiz bünyesinde teknoparklar oluşturduk. Amacımız, öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim alarak teknolojide ülkemizi bir adım daha ileriye götürmesidir. Bu noktada üniversitemiz ile işbirliği yaparak, bizden katkılarını esirgemeyen Doğuş Otomotiv yetkililerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”

TÜRKİYE HAK ETTİĞİ YERE GELECEK

Törende bir konuşmada Doğuş Otomotiv Eğitim Müdürü Selçuk Ahmet Aksakal yaptı. Konuşmasında; sektörün yetişmiş ara elaman bulmakta sıkıntı çektiğini dile getiren Aksakal, öğrencilerden çok çalışarak kendilerini iyi derecede yetişmesini istedi.

Aksakal, şöyle konuştu: “Eğitim konusu Doğuş Otomotiv’in çok önem verdiği bir konudur. Değerli öğrenciler, bu işbirliğimiz çerçevesinde sizlerde küçük bir katkı sağlarsanız Türkiye hak ettiği yere gelecektir. Otomotiv’de gerçekten yetişmiş işgücü bulmak önemli bir sıkıntımızdır. Doğuş Grubu olarak 200’ün üzerinde noktada iştigal ediyoruz. Çok farklı yerlerde servis noktalarımız var. Toplam çalışan personel sayımız ise 2000’in üzerinde. Dolayısıyla yeni istihdam oluştururken hakikaten iyi eğitim görmüşlere biz kol kanat germek istiyoruz. Eğitimlerinize biraz daha önem verirseniz geleceğe daha aydınlık bakarsınız diye düşünüyorum. Grubumuzun Endüstri Meslek Liselerinde başlatmış ğu programlara yüksek okullardan Çorlu Meslek Yüksek Okulu’nda bir kez daha imza atmış oluyoruz. Sizlerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için bizlerde yöneticiler olarak rol almak istiyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Doğuş Otomotiv yetkilerine yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim etti.