Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

Sertrans’ın hedefi İpekyolu’nda söz sahibi olmak

Fotoğraftakiler; (soldan-sağa) Mehmet Yılmaz, Osman Karabulut, Rasim Ülgen, Nilgün Keleş, Hamdi Doğan, Sabri Bülbül, Fatih Şener.

Sertrans’ın hedefi İpekyolu’nda söz sahibi olmak


Fotoğraftakiler; (soldan-sağa) Mehmet Yılmaz, Osman Karabulut, Rasim Ülgen, Nilgün Keleş, Hamdi Doğan, Sabri Bülbül, Fatih Şener.


Yaptığı yatırımlar ve müşteri memnuniyeti ile adından sıkça söz ettiren Sertrans Lojistik, yine bir ilke imza attı. Türkiye’de hizmet kalitesini belgeleyen firma, aynı başarıyı Avrupa’da da göstermek istiyor. Sertrans Genel Müdürü Nilgün Keleş, “Hedefimiz Balkanlar ve Orta Doğu’da güçlenerek, tarihi İpekyolu hattında söz sahibi olmak”
.

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye’nin kendi alanında öncü kuruluşlarının katılımı ile hızla büyüyor. Sertrans Lojistik, düzenlenen törenle Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı.

İyiniyet Bildirgesi imza töreni Sertrans Genel Müdürü Nilgün Keleş ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan’ın katılımıyla, Sertrans Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.

Lojistik sektöründe müşteri memnuniyetinin önemine değinen Nilgün Keleş, firma olarak yaptıkları çalışmalarda sürekli hizmet kalitesini yükseltmek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Keleş, “Girdiğimiz ihalelerde artık uluslararası kurallara dikkat ediliyor. Sertrans olarak bizde ekibimiz ile birlikte hizmet standartlarımızı uluslararası düzeyde sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki hedefimiz lojistik sektöründe ilk 3’e girmek, Avrupa ve Orta Doğu’da da hatırı sayılır söz sahibi olmak” .

Sertrans’ın, Kalder’e 2003 yılında üye ğunu dile getiren Keleş, şöyle konuştu: “Bu gün KalDer ile kurduğumuz stratejik işbirliği ilişkilerimizi bir adım ileriye taşıyacak olan ‘Ulusal Kalite Hareketine (UKH)’ katılmaktayız. Bu imza ile Sertrans olarak, Toplam Kalite Yönetimi ve EFQM Mükemmellik Modeli’ni iş yapma biçimi olarak seçtiğimizi ilan ediyoruz. Sertrans olarak Ulusal Kalite Ödünü’ne kadar uzanan mükemmellik yolunda 20 yıllık bilgi birikimimiz ve gücümüz ile paydaşlarımızın ihtiyaçlarını belirleyerek ve bu ihtiyaçlara en uygun çözümlerle cevap vererek sürdüreceğiz. Türkiye lojistik sektöründeki öncü rolümüzle Avrupa’da da tanınmış ve güvenilir bir lojistik firması olarak geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.”

KALDER’İN BELGELENDİRDİĞİ FİRMA SAYISI 405 OLDU

“Ülkenin rekabet gücü, ülkedeki kuruluşların rekabet güçlerine göre belirlenmekte, dolayısıyla küreselleşen dünya ekonomisinde yaşam kalitemiz, kuruluşlarımızın rekabet güçlerine bağlı olmaktadır” diyen KalDer Başkanı Hamdi Doğan, Sertrans’ın hizmet kalitesini Türkiye’de bu belge ile taçlandırmasından dolayı gururlandığını, aynı gururu Avrupa’dan gelecek kalite belgesi ile de yaşamayı arzu ettiğini dile getirdi. Doğan, Ulusal Kalite Hareketi belge sayısının Sertrans ile birlikte 405’e çıktığını açıkladı. Lojistik sektöründe ise bu belgeyi alan firma sayısının 3 ğunu söyledi.

Doğan, “Ülkede sağlıklı işleyen pazar ekonomisine ve ülke dahilindeki tüm organizasyonlarda sürekli daha iyiyi hedefleyen yönetim yaklaşımlarına ihtiyaç vardır. Yaşam kalitemizin iyileştirilmesinde, ülke genelinde, holdinglerden kobilere, üretimden hizmete, eğitimden sağlık ve diğer kamu hizmetlerine, yerel yönetimlere, Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar toplumumuzda her alan ve kişinin sorumluluğu vardır. Mükemmellik modelinin tam anlamıyla benimsenmesi ve kurumsal kültürün bir parçası olması, kurumun sürdürülebilir rekabet gücü için gerçek bir güvencedir. Model kullanımı yaygınlaştıkça, daha çok kuruluş sürekli öğrenen ve gelişen kurumlara dönüşecek ve Türkiye’nin geleceği daha sağlam temellere oturacaktır” .

Hüseyin Karabulut / Ulaşım Gazetesi