Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Fiat, yeni bir sistemi daha hayata geçirdi!

Fiat Otomobil ve Fiat Ticari Araçlar, araç üzerine yerleştirilen özel bir ünite yardımı ile aracın elektronik sistemleriyle entegre olarak çalışan “Fiat Telepathy” sistemini hayata geçiriyor.

Fiat, yeni bir sistemi daha hayata geçirdi!

Fiat Otomobil ve Fiat Ticari Araçlar, araç üzerine yerleştirilen özel bir ünite yardımı ile aracın elektronik sistemleriyle entegre olarak çalışan “Fiat Telepathy” sistemini hayata geçiriyor. Özellikle filolar için araç parkını gerçekten yönetme imkânı sağlayan sistem, masrafları minimuma indirirken - maksimum performans, emniyet ve güvenlik elde etmeyi mümkün kılıyor.

İlk olarak 2008 yılında Autoshow Fuarı ve Cebit Fuarı’nda ön gösterimi yapılan ve Türkiye’nin ğu kadar Avrupa’nın da ilk araç yönetim sistemi olan ”Fiat Telepathy” hayata geçiyor. Araç üzerinde üretilen verileri işleyerek kullanıcılara Fiat Çağrı Merkezi, Fiat Güvenlik Merkezi, Fiat Acil Yol Yardım gibi birimler tarafından 7 gün 24 saat verilen hizmetlere dönüştüren sistem, kullanılan araç ile ilgili detaylı bilgi ve raporların elde edilmesini sağlıyor.

Araç üzerinde oluşan arızaların büyümeden tespiti edilmesini ve gecikmeden müdahale edilmesini sağlayarak kullanıcıların can ve mal güvenliklerini koruma altına alan Fiat Telepathy, özel bir ünite yardımıyla da kullanıcı ile sesli iletişime geçebiliyor. Özellikle filolar için araç parkını gerçekten yönetme imkânı sağlayan sistem, masrafları minimuma indirirken - maksimum performans, emniyet ve güvenlik elde etmeyi mümkün kılıyor. Araçlarınızın harita üzerindeki pozisyonunu sokak düzeyinde görerek filolara transparanlık sağlayan Fiat Telepathy Sistemi, adresleri görsel ve yazılı olarak görebilme kolaylığından kontak açma/kapama durumuna aracın hız ve yön durumu gibi standard GPS bilgilerini araç bazında gerçek lı olarak izleme imkanı sağlıyor.

Fiat Telepathy, olası bir kaza halinde, aktif güvenlik sistemlerinden biri devreye girdiğinde, durumu hemen Fiat Güvenlik Merkezi’ne iletir. Fiat Güvenlik Merkezi bu gibi durumlar için eğitilmiş uzman kadrosu ile içinde bulunduğunuz duruma en uygun müdahaleyi süretle gerçekleştirir. Fiat Güvenlik Merkezi araç kullanıcısıyla anında sesli iletişime geçer, polis, ambulans ve/veya itfaiye hizmetlerini sunar. Fiat Telepathy, sürüş esnasında araçta oluşabilecek önemli arızaları anında algılayarak FIAT Çağrı Merkezini uyarır. FIAT Çağrı Merkezi, FIAT Telepathy sisteminin sesli iletişim özelliğini kullanarak sürücüyle irtibata geçer ve bu durumda neler yapmanız gerektiği konusunda size yardımcı olur. Arızanın durumu ve sizin tercihleriniz doğrultusunda servis randevusu, yol yardımı ve/veya çekici hizmetlerini organize ederek, aracınızın ve sizin sorunsuz olarak yola devam etmenizi sağlar.