Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Bosch acil fren destek sistemi ilk kez Audi A8’de

Bosch tarafından geliştirilen yeni acil fren destek sistemi ilk kez yeni Audi A8 de kullanılmaya başladı.

Bosch acil fren destek sistemi ilk kez Audi A8’de

Bosch tarafından geliştirilen yeni acil fren destek sistemi ilk kez yeni Audi A8 de kullanılmaya başladı. Bosch’un otomatik acil fren sisteminin teknik tabanını, bir video sensörü ile lanan ESP® elektronik stabilite programı ve ACC uyarlanabilir hız sabitleme sistemi LRR3 uzun menzilli radar sensörleri oluşturuyor.

Trafik durumlarının optimum şekilde tanımlanması için Bosch mühendisleri radar ve olası video verisinin etkileşimini sağlıyor. Yeni Audi A8, yüksek performansa sahip Bosch ESP® birincil fren kontrol sisteminin yanı sıra tamponların önünde yer alan iki uzun menzilli radar sensörüne sahip. Bosch’un yeni jenerasyon 2 sensörü, 250 metre mesafeye kadar yaklaşık 40 derece ışın genişliğindeki nesneleri tespit ederek, konumlarını ve hızlarını belirliyor. Arka dikiz aynasıyla aynı uzunlukta olan video kamera, ön camın arkasına yerleştirilebiliyor.

Video teknolojisi, kişilerin ve araçların kolay tanımlanmasını sağlayan yüksek seviyede bilgi içeriği oluşturma avantajına sahip. Diğer bir yararı ise teknolojinin bir resmi diğerinden ayırt edebilmesi ve aynı da nesnelerin açısını da tespit edebilmesi. Radar sinyalleri, video görüntülerinde beliren insanların, araçların veya trafik ışıklarının konumuna ve hızına göre kesin bilgi veriyor.

İlk adımda, öngörücü acil fren sistemi, çok hızlı bir şekilde yavaşlayan veya duran bir araç gibi olası bir engel tespit ederse, fren takip eden acil fren için hazır konuma geliyor. Bu fren kontrol sisteminin fren pedallarını disklere yaklaştıran hafif bir basıncın belirsiz bir şekilde oluşturmasını içeriyor; müteakip frenleme durumunda anında yavaşlama sağlayabiliyor. Eğer sürücü tepki göstermezse ve araç yaklaşırsa, ani fren yapılarak başlatılan otomatik kısmi frenlemenin ardından kısa bir sesli uyarı veriliyor. Eğer sürücü halen tepki göstermezse ve çarpışma artık önlenemiyor bir durumda ise, sistem etkiden önce yaklaşık yarım saniye maksimum basınçta (presense plus alındığında) otomatik olarak fren yapıyor ve böylece etkinin hızını azaltıp, kazanın sonuçlarını hafifletiyor.

Bosch’un otomatik acil fren destek sistemi, genişletilen ACC işlevi de sürücülerin güvenliğini artırıyor. Örneğin video verilerinin yardımıyla sistem, diğer araçları sollarken ve diğer otomobiller önlerindeki şeride geçerken daha hızlı bir şekilde tepki gösteriyor. Yeni Audi A8’de, Bosch video kamerasından gelen sinyaller, otomatik far kontrolü ve Audi Lane Assist uyarı sistemi için kullanılıyor. ESP®’deki ek işlevler daha fazla konfor ve güvenlik özelliği sağlıyor. Örneğin, yokuşta kalkış desteği kontrolü aracın yokuşta aşağıya doğru kaymasını önlüyor. Çekme sırasında ESP® römorkun tehlikeli bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini tespit edip sürücünün karşılık vermesine yardımcı oluyor.

Yeni Audi A8'de çok sayıda sistem ve bileşen Bosch tarafından geliştirilmiş olup, örnekler arasında renkli geniş ekranlı gösterge paneli, emniyet kemerleri kontrol ünitesi ve sensörleri, marş motoru ve ön cam silecek sürücüsü bulunuyor. Yeni A8’in benzinli motorları için Bosch çeşitli motor kontrol birimleri tedarik ediyor ve başlangıçta mevcut olan dizel motorları için piezo valfleri ve 2000 bar’a ulaşan enjeksiyon basıncıyla Bosch enjeksiyon sistemleri kullanılıyor.