Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Ergün: yastık altı bitti, otomotivde teşvik yok!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, hükümetin 2009 yılında otomotiv sektörüne uyguladığı ÖTV indiriminin 2010 yılında söz konusu olmadığını dile getirdi.

Ergün: yastık altı bitti, otomotivde teşvik yok!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, hükümetin 2009 yılında otomotiv sektörüne uyguladığı ÖTV indiriminin 2010 yılında söz konusu olmadığını dile getirdi. Ergün, geçen yıl vergi indirimi getirdiklerinde yastık altındaki birikimlerle otomobil alındığını söyledi. Bakan Ergün, “Bugün otomobil büyük çapta krediyle alınıyor. 500 bin, 600 bin otomobil satış hedefi var. Yine aynı şekilde ticari araç satış hedefleri de yüksek. Yeni bir indirime ihtiyaç yok” .

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de otomotivde yeni bir vergi indirimine, yeni bir tedbire gerek olmadığını bildirdi. Ergün, hükümet tedbirlerinin normal akışın olmadığı, normal akışı engelleyen sebeplerin ortaya çıktığı devreye girdiğini belirtti.

Hükümetin ekonomik kriz ında aldığı tedbirlerin mali boyutundan ziyade psikolojik boyutunun önemli ğunu ifade eden Bakan Ergün, teşviklerin ilaç gibi ğunu, gerektiği da gerektiği dozda verilmesi gerektiğini, fazla verilmesi halinde uyuşturucu etkisi yapacağını söyledi. Ergün, “Türkiye’de artık otomotivde yeni bir vergi indirimi yeni bir tedbire gerek yok. Çünkü finans sektörü de harekete geçti. Otomobil kredileri de artmaya başladı. Faiz oranlarını vadelerini ona göre ayarladılar” .

Hükümetin geçen yıl 370 bin otomobil satılırken tedbir aldığını hatırlatan Bakan Ergün, “Firmaların 2010 yılı iç piyasa otomobil satışları hedefleri en az 500 bin, 600 bin olacak. Yine aynı şekilde ticari araç satış hedefleri de yüksek. Şimdi vergi indirimi yapsak, beklenti oluşur. Alacak olan da frene basar, belki bunun arkasından bir şey daha gelir” açıklamasını yaptı.