Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Aras’ın hedefi, dünya markası olmak

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, 15 ili kapsayan ‘Yolaçık 2010’ toplantıları için geldiği Samsun’da geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı.

Aras’ın hedefi, dünya markası olmak

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, 15 ili kapsayan ‘Yolaçık 2010’ toplantıları için geldiği Samsun’da geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı. Aras, “Son iki yılda yüzde 35 büyüdük. Bölgeler düzeyinde yönetim tarafından verilen hedefler ise yüzde 90 oranında başarıldı. Yakın dönem hedefimiz, Ortadoğu’ya ve Dünya’ya açılmak” .

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, Aras Kargo İcra Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Gündüz ile birlikte ‘Yolaçık 2010’ adını taşıyan ve holdingin 2012 yılına kadar hedef ve stratejilerini içeren yol haritasını 10 bin Aras çalışanıyla paylaşmak amacıyla 15 ili kapsayan Anadolu turuna çıktı.

Aras Kargo Samsun Bölge Müdürü Cemil Danacı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Yolaçık 2010’ toplantısında konuşan Evrim Aras, Samsun’un yanı sıra Amasya, Ordu, Giresun, Çorum, Sinop, Trabzon, Tokat, Rize, Sivas - Suşehri ve Kastamonu - Tosya’yı da bünyesinde bulunduran, 400 kişiye istihdam sağlayan ve 51 şubesi ile önem taşıyan Aras Kargo Samsun Bölge Müdürlüğü ve çalışanlarına 2009’daki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek geleceğe yönelik beklentilerini açıkladı.

Aras, “Her biri ayrı ayrı önem taşıyan on bin kişilik Aras Ailesi olarak yepyeni bir vizyonla, yeniden yollardayız. Bundan iki yıl önce ‘7 kıtada 7 yıldızlı hizmet’ olarak tanımladığımız hedefimiz geleceğimizi tayin ediyor. Batı’nın teknolojisini iyi kullanıyoruz. Doğu’nun kültürünü de iyi biliyoruz. Bunun için ilk yurt dışı atağımızı Ortadoğu’ya yapacağız. Ardından sıra Avrupa’ya gelecek” diye konuştu.

Evrim Aras, sözlerine şöyle devam etti: “Aras Holding’te işin başına geçtiğimde aldığım ilk karar, sahaya inmek ve Aras Ailesi’nin binlerce ferdiyle yüz yüze görüşmekti. Kısa da 9 bin 843 kilometre yol kat ederek; 17 ilimizi ziyaret ederek sorunları kaynağında tespit edip eksikleri saptadım. Gözlemlerim sonucu köklü değişimler yapılması, radikal kararlar alınması gerektiğine inandım. Bu gezilerden elde ettiğim en önemli bilgi, tüm yatırımların çalışanlarımıza yapılması gerektiğiydi. 2010 yılı, kurum tarihimizde yeni bir sayfa olarak yerini alacak. Bu yıl kargo sektöründe yine bir ilki gerçekleştirdik ve ‘üniversitenin kapılarını herkese açan’ Aras Akademi’yi kurduk. Amacımız kapsamlı bir eğitim platformu oluşturarak, öncelikle kuryelerimizi eğitmek.”

Erdem Erol – Samsun
Ulaşım Gazetesi