Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Abarth’tan 165 HP’lik Fiat Punto Evo Yorumu!

Fiat çatısı altında motorsporları aksiyonlarıyla ve Fiat model ailesinin sportif performans model versiyonlarıyla dikkat çeken Abarth markasının en son yeniliği yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Abarth’tan 165 HP’lik Fiat Punto Evo Yorumu!

Fiat çatısı altında motorsporları aksiyonlarıyla ve Fiat model ailesinin sportif performans model versiyonlarıyla dikkat çeken Abarth markasının en son yeniliği yollara çıkmaya hazırlanıyor. Fiat Punto Evo modeli baz alınarak geliştirilen Abarth Punto Evo, küçük sınıftaki ateşli hatchbacklerin en yeni ve göz alıcı model yeniliğini temsil ediyor.

Abarth markasının son yeniliği yollara çıkıyor. Fiat’ın küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Fiat Punto Evo’nun Abarth versiyonu, 165 HP’lik Multiair Turbo motoru ve performans açısından daha güçlendirilen yürüyen aksam ve aerodinamik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Spor otomobil pazarında Abarth’ın ürün yelpazesini genişleten yeni bir model olarak ayrıca dikkat çeken Abarth Punto Evo, daha da genişletilen ön tamponu, daha da derin bir yapıya kavuşan ralli tarzı yan hava girişleri ve 17 inçlik alaşım jantlarıyla ilk bakışta bakışları topluyor.

Bununla birlikte yeni bir difüzöre sahip arka tamponlar ve çift egzoz çıkışıyla daha agresif yapıya bürünen arka tasarım, LED teknolojili stop lambalarıyla birlikte Abarth’ın uyguladığı değişim hakkında daha net fikir veriyor. F1 yarış otomobillerindeki gibi tek bir noktayla toplanan sis farları ve geri vites ışığı ile yeni tip aerodinamik spoyler fark yaratan diğer tasarımsal unsurların başında geliyor. Kabin içinde hem Abarth’ın hem Fiat’nin sportif tasarım anlayışından öğelere özellikle yer verilmeye çalışıldığı ise açıkça görülüyor. İç mekanda özellikle kokpitte yarış parkurunu andıran bir yüzey oluşturmaya çalışan Abarth ve Fiat mühendisleri, LCD ekranlı bir multimedya sistemi, Jaeger tasarımlı sürüş göstergeleri, sportif koltuklar, sarı-kırmızı dikişli deri direksiyon simidi gibi unsurlarla farklı bir ambiansa ulaşabiliyorlar.

Abarth Punto Evo’nun kaputu altında gücü 165 HP’ye yükseltilerek, daha büyük bir Garret türbini kullanılarak modifiye edilmiş 1.4 litre silindir hacimli Multiair Turbo motora yer veriliyor. 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı yeni Abarth roketi, motorunun sunduğu 250 Nm’lik maksimum torkun etkisiyle 0-100 km/s hızlanmasını 7.9 saniyede layabiliyor. 213 km/s’lik son hıza erişebilen Abarth Punto Evo’nun yürüyen aksam ve fren sistemi de mevcut performans değerlerine uygun özellikler sergiliyor. İkiz pistonlu Brembo kaliper ve disk frenlere sahip Abarth Punto Evo, Abarth’ın modifiye ettiği bir süspansiyon sistemine sahip olarak yollara çıkıyor. Önde bağımsız McPherson, arkada ise torsiyon çubuklu yarı bağımsız süspansiyon sistemine sahip Abarth Punto Evo, Fiat Punto Evo’ya göre % 20 daha sert ön helezon yaylarla donatılıyor. Abarth Punto Evo’da sunulan TTC adı verilen Tork Transfer Kontrolü sistemi ise ESP ile ortak çalışarak bir kilitli diferansiyel görevi yapıyor. Abarth Punto Evo’nun viraj kabiliyetini arttıran TTC Sistemi, kilitleme yüzdesini ise hız gibi dinamik etkenlere bağlı olarak otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Bununla birlikte kullanıcıların isteklerine göre veya yol koşullarına göre iki farklı sürüş modu sunan Abarth Punto Evo, Sport modu tercih edildiğinde güvenlikten ödün vermeden daha performanslı sürüş özellikleri sergileyebiliyor. Ralli otomobillerini andırır biçimde GSI adı verilen Vites Değişim Göstegesi’ne sahip Abarth Punto Evo, bu otomatik co-pilot sayesinde doğru da vites büyütme tavsiyelerini sürücüsüne iletebilmektedir. Bununla birlikte Start&Stop gibi çevreci ve ekonomik katkı sağlayan teknolojilerle donatılan Abarth Punto Evo, 100 km’de ortalama olarak sunduğu 6 litrelik yakıt tüketimi ile de dikkat çekiyor.