Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

BMC, Avrupa’daki iddiasını sürdürüyor

Yüzde 100 yerli sermaye ve işgücü ile üretim yapan BMC, Türkiye’deki başarını Avrupa’da da devam ettiriyor.

BMC, Avrupa’daki iddiasını sürdürüyor

Yüzde 100 yerli sermaye ve işgücü ile üretim yapan BMC, Türkiye’deki başarını Avrupa’da da devam ettiriyor. Londra Excel’ de yapılan “CIWM Futuresource” atık değerlendirme fuarına katılan BMC İngiltere Bayiinin, fuar sonrası 100 adetlik BMC LEC (6x4) kamyon siparişi alarak ön anlaşma imzaladığı öğrenildi.

Fuarda BMC; BMC LEC (6x4) alçak girişli çöp kamyonu ve Johnston süpürge üstyapılı PRO 518 (4x2) kamyonlarını sergiledi.

Avrupa da hızla büyüyen atık değerlendirme ve geri dönüşüm ( recycling) sektörünün amaçlarına uygun olarak BMC mühendisleri tarafından geliştirilen alçak girişli çöp kamyonu bugüne kadar Leeds, Manchester , Eastriding, Wakefiled ve Yorkshire gibi büyük belediyelerin filolarına girmeyi başardı. İngiltere’nin en büyük yüz ölçümüne sahip Eastriding Belediyesi’nin, BMC’ ye dördüncü kez sipariş vererek filosundaki toplam BMC LEC sayısını 42 adede çıkarttığı öğrenildi.

BMC’den yapılan açıklama da; İngiltere’nin en büyük atık değerlendirme şirketi olan “ Biffa Waste”den de 10 adet sipariş alındığı, 2010 yılı içinde 100 civarında araç için ön anlaşmalar yapıldığı kayldi. Açıklamada, önümüzdeki 3 sene içinde yılda 500 adet LEC kamyon satarak pazar payının %25’e çıkartılması hedeflendiği de ifade edildi.

Öte yandan BMC Yurtdışı Satışlar Müdürü İsmail Kırkıl ise, BMC LEC araca diğer Avrupa ülkelerinden de talep ğunu ve bu amaca uygun olarak geliştirilen soldan direksiyonlu LEC’ lerin İspanya, Fransa ve Benelüx ülkelerinde tanıtımlarını yapmayı planladıklarını belirtti.