Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

DAF sahibi olmak ayrıcalıktır

Kutlu Nakliyat, 2001 yılında sıfır km olarak aldığı DAF FT XF95.

DAF sahibi olmak ayrıcalıktır

Kutlu Nakliyat, 2001 yılında sıfır km olarak aldığı DAF FT XF95.480 tipindeki çekicilerini yeni aldığı DAF’lar ile değiştirdi. Kutlu Nakliyat’ın sahiplerinden Erdoğan Ermiş, “Bir DAF’ın yerini ancak yine bir DAF drabilir” .

Erdoğan Ermiş, 9 yıl boyunca firmasına hizmet eden çekicilerini yeni sahiplerine devrederken de DAF araçlarının yüksek ikinci el değeri sayesinde amortisman maliyetinin düştüğünün altını çizdi.

Ermiş, “Yurtiçinde, frigorifik taşımacılıkta kullandığımız araçlarımızı yoğun iş tempomuz içerisinde Türkiye yollarında kullandık. Toplam 1.400.000 km kullandığımız araçlarımız bu 9 yıl zarfında periyodik bakımlar hariç, hiç servise girmedi. Diğer marka araçları kullanan meslektaşlarımın aynı süre içerisin en az iki sefer motor revizyonu yaptırdıklarına ve bunun yanı sıra da ortalama araç başı en az 4-5 kez muhtelif arızalardan ötürü, yüklü vaziyette yolda kaldıklarına şahit oluyoruz. Bizim işimizde, yani ısı değişimine duyarlı yüklerin taşınmasında, aracın yolda kalması telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir. DAF bize hiç problem yaşatmadı. Tüm rakiplerinden daha güçlü olan motor freni sayesinde araçlarımızın fren disk/balata ömrü en az iki katına çıktı” .

Kutlu Nakliyatın eski araçlarının yeni sahibi Aktoğ Uluslararası Nakliyat . 1.400.000km’yi geride bırakmış emektar DAF XF 95.480’ler yeni sahipleri için de çok çalışacak, onlara da çok kazandıracak. Gerçek bir yatırım aracı ğunu bir kez daha kanıtlayacak.

Tırsan her ürünlerinin arkasında ğunu bir kez daha en iyi şekilde gösteriyor ve yine bir ilke imza atıyor. 2. El bir araç için ilk elde ğu gibi teslimat töreni düzenliyor. Bunun da ötesinde çocuğunun tüm karnelerini saklayan bir ebeveyn edasıyla, teslim edildiği tarihten bugüne kadar olan tüm servis kayıtlarını bir klasör içerisinde araçların yeni sahiplerine sunuyor. Çünkü Tırsan, DAF’a inanıyor, güveniyor.

Kutlu Nakliyat bir DAF sahibi olmanın haklı gururunu yaşayan yüzlerce firmadan sadece biri. Türk nakliyecisinin DAF ile tanışması uzun öncesine dayanıyor. DAF’ın efsane modeli 2800, 3300’ler ile nakliyecilik hayatına başlayan ve bu araçlar sayesinde zor ları aşıp bugünlere gelen nakliyeci dostlarımızın başarı hikâyelerinin bir parçası olmak TIRSAN için bir gurur kaynağıdır.

En son teknolojiye sahip ama sağlamlığından ve verimliliğinden taviz vermeyen yeni seriler ile DAF efsanesi devam ediyor. DAF bugün Avrupa’da çekici segmentinde açık ara Pazar lideriyse bunda geçmişten bugüne her biri selefinden çok üstün olan tüm serilerin payı bulunuyor.

DAF 60 yılı aşkın süredir kamyon üretimini sürdürüyor. Kendi kabinini, kendi dingillerini üretiyor olmanın yanı sıra en çok kendi motorunu üretiyor olmaktan gurur duyuyor. Hatta bu konuda kendini bünyesinde bulunduğu Amerikan sanayi devi Paccar grubuna da ispatlamıştır. DAF motoru EPA 2010 sertifikasyonu sağlıyor ve Paccar’ın bünyesinde olan Amerika’nın en büyük kamyon markaları Kenworth ve Peterbilt’de de kullanılıyor. DAF’ın motor konusundaki tartışılmaz üstünlüğü tüm dünya’da takdir görüyor. 2007’den bu yana her yıl DAF en iyi otobüs motoru imalatçısı ödülüne laik görüldü.

İngiltere’de DAF’ın CF85 serisinin 13 kez “Yılın Filo Kamyonu” seçilmesinin temel nedeni de tüm rakiplerinden daha sağlam olması ve en düşük işletme maliyetlerini sunmasıdır.

1995 yılından bu yana Türkiye’de DAF’ın distribütörlüğünü sektörün duayeni Tırsan yapıyor. DAF mükemmel ürün kalitesine, Tırsan’ın mükemmel hizmetleri eklenince ortaya benzersiz bir çözüm ortağı çıkıyor.

Bir kere DAF’a sahip olma ayrıcalığını yaşayan firmalar, sonraki yatırımlarında tercihlerini yine DAF’tan yana kullanmaya devam ediyorlar. Çünkü DAF değerini yitirmeyen bir yatırım malıdır. En uzun kullanım ömrüne ve en düşük işletme maliyetlerine sahip olmasının yanı sıra yüksek ikinci değeri ile yatırımcısına en yüksek kazancı sağlıyor.