Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

Türkiye’nin markasını Karsan yapacak

Karsan, Kıraça ve Hexagon Grup, ortak iştirakleri Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile katıldıkları New York şehrinin taksileri için açılan ihalenin sonucunu bekliyor.

Türkiye’nin markasını Karsan yapacak

Karsan, Kıraça ve Hexagon Grup, ortak iştirakleri Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile katıldıkları New York şehrinin taksileri için açılan ihalenin sonucunu bekliyor. İnan Kıraç, New York taksi ihalesinin Türkiye için bir fırsat ğunu söyledi.

Karsan’ın New York taksi ihalesi için geliştirdiği ilk yüzde 100 Türk malı aracı törenle tanıtıldı. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, “Niye bizim markamız yok?” sorusundan böyle bir yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Türk otomotiv sektörünün geleceğinin kendi markasını yaratmaktan geçtiğini belirten Nahum, “Otomotivde büyümek için kendi markalarımızı yaratmalıyız. Bu romantik bir beklenti değil. Mecbur ğumuz bir gerçek. Biz ilk adımı attık. Diğerlerini tetikleyecek” .

İhale, taksileri tasarlamak ve üretmek üzere Taksi ve Limuzin Komisyonu (TLC) tarafından “Geleceğin Taksisi” projesi kapsamında açılmıştı. Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, ihaleye ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında, “Bizim Türkiye olarak kendi markamıza ihtiyacımız var. Bunu artık çok özledik. Büyüklerimiz ortaklı kları için Karsan bu konuya sahip çıktı” açıklamasını yaptı.

Karsan’ın gerek kendisi gerek kardeş şirketi Hexagon ile böyle bir aracı tasarladığını belirten Kıraç, “New York olur, olmaz. Ama inanın göreceksiniz bu vasıta dünyanın vasıtası olacaktır. İstanbul’un, Türkiye’nin vasıtası olacaktır ve ilk yerli isim olarak bir başlangıç olacaktır” .