Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

İETT’de elektrikli otobüs dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polonya’dan İstanbul’a test sürüşleri için 2 adet elektrikli otobüs geldiğini açıkladı.

İETT’de elektrikli otobüs dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polonya’dan İstanbul’a test sürüşleri için 2 adet elektrikli otobüs geldiğini açıkladı. Başkan Topbaş, bu otobüslerin hem akaryakıt hem de elektrikle çalıştığı bilgisini de aktardı.

Çevre kirliliğini en aza indirmeyi amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT filosundaki araçları, elektrikli otobüslerle değiştirmeye hazırlanıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yeni bir dönem başlıyor fosil yakıt yerine daha çevreci sıfır karbondioksit araçları devreye koymaya başladık. İETT Genel Müdürü ve diğer arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılar sonucunda, elektrikli otobüslere geçelim k. Bu arada bir Polonya firması ben böyle bir araç ürettim diye gönderdi, başka firmalar da gönderebilir. Bizim düşüncemiz en elektrikli otobüslere geçmek. Hibritli sistem en yeni bir sistem. Bu hibriti de aşan bir sistem. Bizim düşüncemiz en elektrikle çalışan otobüsler” .

Bu konudaki tercihlerinin yerli otobüsten yana ğunu dile getiren Başkan Topbaş, “İstanbul’a yerli otobüsleri göndereceğiz. Bu şekilde deneme amaçlı gönderilenleri de deniyoruz. Denemeye devam edeceğiz. Şu anda kullanılan otobüsler hem akaryakıt hem de elektrik devreye girebiliyor. Bizim hedefimiz ve beklentimiz en elektrikli olması yönünde” diye konuştu.