Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

Eyüp Lojistik tek partide 100 araç aldı

Uluslararası nakliye ve lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Eyüp Lojistik tek partide 100 araç aldı



Uluslararası nakliye ve lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye’de ilk defa 2008 yılında 100 adetlik çekici ve treyler yatırımı yapan firma, 2010 yılında da 100 adet Euro 5 Axor 1840 LS çekici alarak filosunu güçlendirdi
.

1986 yılında Türkiye’de kamyon üretimine başlayan Mercedes-Benz Türk, 125 bininci kamyonunu banttan indirerek Eyüp Lojistiğe teslim etti. Mercedes-Benz Türk bayii Gaziantep Koluman tarafından Eyüp Lojistiğe satışı yapılan 100 adet Euro 5 Axor 1840 LS çekiciden 99 a Aksaya fabrikasında, 1 âdeti pazarlama merkezinde düzenlenen tören ile teslim edildi.

Araç teslim törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ile Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır’ın yanı sıra Mercedes-Benz Türk ve Eyüp Lojistik yetkilileri katıldı.

ÇİFTE GURUR

Eyüp Lojistiğe yapılan teslimatın Mercedes için çifte gurur ğunu ifade eden Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “Tek seferde 100 adet teslimat yapıyoruz. Eyüp Lojistiğe teslim ettiğimiz bu araçlar içerisinde 125 bininci kamyonumuzda var. Bu bizim için büyük bir gurur” .

AĞIR VASITA DA,
TÜRKİYE İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ


Otomotiv denince akla otomobilin geldiğini dile getiren Sülün, oysaki otomotivin tüm araçları kapsadığını ve ağır ticari araçlarında Türkiye için son derece önemli ğunu vurguladı. Türkiye’nin otomotiv üssü ğunun altını çizen Süer Sülün, “Bütün dünyadaki otomotiv sektörlerinde ciddi bir daralma var. Bütün dünyada kamyon pazarı daraldı. Türkiye’de yüzde 43 küçüldü. Büyüyen tek ülke var o da Çin. Biz şuanda dibi gördük ve ibre yukarı doğru çıkıyor. Buna rağmen 2008 yılı rakamlarına ulaşamadık” diye konuştu.

RAKİPLERİMİZE FARK ATTIK

Mercedes-Benz Türk’ün kamyon pazarının yüzde 63’üne hakim ğunu kaydeden Sülün, şöyle konuştu: “Türkiye kamyon pazarında büyük bir potansiyel var. İlk altı ayı lider olarak bitirdik. Bize en yakın rakibimizin satışlarının toplamından 179 adet fazla satış gerçekleştirdik. Türkiye’de en büyük imalatçıyız. En büyük ihracatçıyız. En büyük işvereniz. Daha da önemlisi en çok vergi ödeyen firmayız. Yatırımlarımız ise aralıksız devam ediyor.”

EYÜP LOJİSTİĞE 600 METRELİK TREN

Törende bir konuşmada Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır yaptı. Özbayır konuşmasında özetli şunları söyledi:

“Eyüp Lojistik, bizim yıllardır işbirliği içinde ğumuz ve nakliye sektörünün en hızlı büyüyen firmalarından biridir. Kendilerinin başarılarına teslim ettiğimiz 100 adetlik çekici ile katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu teslimatı özel yapan birden fazla neden var. Birinci nedenimiz işbirliğimiz. İkinci nedenimiz ise yine Türkiye’de ilk defa toplu, tek partide 100 adet teslimat. 100 adet çekiciyi treyleriyle birlikte arka arkaya sıraladığımız da 600 metrelik bir tren oluyor. Bu filonun başından sonuna kadar yüksek tempo ile yürümeye kalksanız 5 dakikadır. Bu teslimatı üçüncü özel yapan neden de; Türkiye’de 1986 yılında üretime başladık. O dan bugüne ürettiğimiz kamyon sayısı 125 bin adet. Bu kamyonumuzda bu teslimatın içerisinde! 125 bin adet kamyonumuzu arka arkaya getirdiğimizde tam 10 bin Km vagon yapıyor. Bu vagonlarımızı da dünya rekortmeni bir maratonumuzun durmadan aynı tempo ile 48 saat koşması geriyor baştan sona ulaşabilmesi için. Dolayısıyla Mercedes-Benz olarak bu gururu, bu teslimatta kamuoyluyla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

EYÜP LOJİSTİK 3. KUŞAKTA

Eyüp Lojistik hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, firmalarının 1936 yılından beri sektörde faaliyet gösterdiğini söyledi. Bartık, “Firmamız 3 kuşaktır devam ediyor. İnşallah bu 5 kuşak ve daha sonrası da devam eder. 1936 yılında dedem Ökkeş Bartık’ın temellerini attığı ve babam Abdulkadir Bartık’ın geliştirdiği Eyüp Lojistik’te şuanda bayrak bizde ve bizde, bizden sonraki nesile devredeceğiz” .

KRİZLERİN ARACI MERCEDES

2004 yılında aldıkları Mercedes marka çekicilerden gerek işletme maliyetleri, gerekse 2. el değerleri bakımından çok memnun kaldıklarının altını çizen Eyüp Bartık, “Baktığınız Türkiye’de krizler oluyor. Mercedes krizlere en duyarlı cevabı veriyor. Pazara adapte olan böyle bir kurum görmedim. Bundan dolayı da kendilerini kutluyorum. Türkiye’de kamyon üreticileri vardı birçoğu bugün yok. Mercedes, pazara odaklı en kaliteli aracı üretiyor. Biz neyle ilgileniyoruz: Aracın alış maliyetiİşletme maliyeti2.el değeri… Geriye dönüp firmalara bakıyorum. Mercedes’i alanlar daha düşük maliyette işletiyorlar. 2.el de hem daha hızlı paraya çevirebiliyorsunuz hem de rakiplerinizden daha yüksek paraya satıyorsunuz. Bizim tercih nedenimizde bu. Sonuçta biz filo yönetiyoruz. Bu filoda amacımız nedir? Amortisman maliyetlerini mümkün ğu kadar düşürmek, firmamızı da karlı hale getirmektir. Mercedes’te bunu yapacağımıza inanmıştık. 2009 yılında planladığımız alımı bugün gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Yeni araç yatırımlarının hem filo yenileme hem de filo genişletme ğunu açıklayan Eyüp Bartık, “Araç alımlarımızda Mercedes yetkilileri gerekli kolaylığı sağladılar. Filomuzda bulunan değişik markalardaki toplam 54 aracımızı da takasa alıp, uygun koşullarda bize 100 adet Euro 5 Axor 1840 LS çekici teslim ettiler” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ile birlikte Eyüp Bartık’a yeni çekicilerin anahtarını teslim etti.

Hüseyin Karabulut - Ulaşım Gazetesi