Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

Karaosmanoğlu, Avenue’yu test etti

Kocaeli halkına daha çağdaş ve çevreci kentiçi toplu taşımacılık hizmeti sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Temsa’nın Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak ürettiği Avenue’nun Hibrid modelini test etti.

Karaosmanoğlu, Avenue’yu test etti

Kocaeli halkına daha çağdaş ve çevreci kentiçi toplu taşımacılık hizmeti sunmayı hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Temsa’nın Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak ürettiği Avenue’nun Hibrid modelini test etti.

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan ve Temsa ekibini Kocaeli’de ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Avenue modelinin Hibrid ve CNG versiyonlarını test ederek yakından inceleme fırsatı buldu.

Yapılan test sürüşünün ardından Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan’dan araç hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, “Amacımız halkımıza daha çağdaş, daha modern çevreci araçlarla toplu taşıma hizmeti vermektir. Kendi işçimiz ve kendi özsermayemiz ile ülkemizde üretilen bu araçlar beni gerçekten gururlandırdı. Sonra güçlü kliması, ısıtma sistemi, ergonomik koltukları ile şehir içi toplu ulaşımı bir konfora dönüştüren bu araçlar, 3 adet basamaksız geniş kapısıyla hamile, çocuklu, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın toplu taşımacılıkta yaşadığı sorunları ortadan kaldırması ayrı bir mutluluk. Özellikle engelli yolcular için giriş rampası, emniyet kilitli park yeri ve dışarıyı rahatça görebilmeleri için yapılan panoramik cam ile rahat, güvenli ve keyifli bir seyahat fırsatı da sunuyor. Yakında içinde de belediyemizin filosunda bu araçları görmek beni mutlu edecek” açıklamasını yaptı.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILIYOR

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Temsa Avenue Hibrid modelimiz şehir içi toplu taşımacılıkta çevreci kimliği, kalitesi ve düşük işletim maliyetleri ile hem yolcuların hem de belediyelerin isteklerini karşılayacağını düşünüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gibi Türkiye’nin gelişime en açık illerinden birinde Sayın Başkanımızın araçlarımızı test etmesi bizleri mutlu etti.”

AVENUE HİBRİD:

Temsa Global’in çevreci toplu taşımacılığa yönelik Temsa Arge Merkezi’nde Türk mühendisler tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli ilk toplu taşıma aracı Hibrid Avenue, iç tasarımıyla yolculara maksimum derecede alan sunarken bakım kolaylığı, isteğe bağlı değişebilen teknik, donanım özellikleriyle ve Hibrid oluşundan aldığı çevreci kimliği ile de pazardaki farkını ortaya koyuyor.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada toplu taşımada yaygınlaşan hibrid araçlara olan hassasiyet doğrultusunda yakın, orta ve uzun vadede geleceği öngörerek tasarlanan Temsa Hibrid Avenue aynı uzunluktaki standart otobüslere kıyasla yüzde 25 daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor.

AVENUE CNG:

Temsa Global'in yeni nesil şehir içi toplu taşımacılığı için geliştirdiği Temsa markalı aracı Avenue'nun sıkıştırılmış doğalgazlı versiyonu (CNG) birçok açıdan yolculara beklentilerin ötesinde hizmet vermeyi hedefliyor. Avenue CNG, kompozit malzemelerden üretilmiş olmasından dolayı rakiplerine göre daha hafif olma özelliğini taşıyor. Avenue CNG ayrıca bu hafifliği ile gözle görülür derecede yakıt tasarrufu da sağlıyor. İç yüksekliği ile sınıfının birincisi olan Temsa Avenue CNG, yine sınıfında en geniş iç hacme sahip olma özelliği ile de ferah yolculukları garantiliyor.

Rampa tırmanma kabiliyeti yüksek olan Temsa Avenue CNG bağımsız ön süspansiyonları ile şehir içinde kolaylıkla manevra yapılmasını ve sarsıntısız bir yolculuk sağlıyor.