Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

İTO, Habur için harekete geçti

Habur Sınır Kapısı ile ilgili geniş kapsamlı hazırlanan rapora İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş tam destek verdi.

İTO, Habur için harekete geçti

Habur Sınır Kapısı ile ilgili geniş kapsamlı hazırlanan rapora İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş tam destek verdi. Başkan Yalçıntaş, beraberindeki heyetle Şırnak’ın Silopi İlçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı’na giderek incelemelerde bulundu.

Silopi İthalatçılar-İhracatçılar ve Sınır Yardımlaşma Derneği (SİDER) 2.Başkanı Avukat Mehmet İhsan Kalkan tarafından hazırlanan rapor, kurumlardan büyük destek görmeye devam ediyor. Bugüne kadar Habur Gümrük Kapısı ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden, Habur Gümrüğüne ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini içeren rapor, Habur Mülki İdare Amirliği ile İstanbul Ticaret odası ile paylaşıldı.

YALÇINTAŞ TAM DESTEK SÖZÜ VERDİ

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO ile paylaşılan ve özünde Habur Gümrüğü’nün genelde Şırnak iline yansımalarını ele alan rapor için SİDER 2.Başkanı Av. M. İhsan Kalkan’a teşekkür etti.

Başkan Yalçıntaş, “Habur Sınır Kapısı ile ilgili raporunuzu Odamızla paylaştığınız ve işbirliğimizin devamı temennileriniz için teşekkür ederim. Söz konusu rapor da; içindeki sorunların tespitinin yanında çözüm önerilerini de birlikte değerlendirdiğimde, bölgenin gelişimi için çaba gösteren siz değerli aydınların varlığı, çözüme ve kalkınmaya olan inancımı pekiştirmekte olup, yörenizdeki yerel kamu ve sivil idarelerin katkısı ile sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum. Bu vesile ile başarılı çalışmalarınızın devamını dilerken, ihtiyaç duyulması halinde görev aldığım kurumlar olan İTO veya TOBB olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır ğumuzu bir kez daha belirtmek isterim” .

Bugüne kadar Habur Gümrüğü ile ilgili hazırlanan en kapsamlı rapor, birçok sorunun tespitinin yanında çözüm önerilerinden de oluşmakta.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA

SİDER 2. Başkanı Av. M. İhsan Kalkan ise uzun bir çalışma sonucu raporu hazırladıklarını ve tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri konusunda gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kalkan, “Uzun süreli bir çalışmanın sonucu hazırlanmış ğumuz raporda; mevcut sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri yer almaktadır. Sivil toplum örgütü olarak böyle bir raporu hazırladığımız için mutluyuz. Umarım bu rapor, beklenen çözüm önerilerinin de hayata geçmesinin önünü açar. Şırnak ilimizdeki işsizlik ve istihdam sorunlarına da ayrıca kalıcı çözümler getirir” açıklamasını yaptı.

Kalkan “Rapora verdikleri destekten dolayı Habur Mülki İdare Amirimiz Vali Yrd. Abdullah Aktaş ve özellikle bize verdikleri büyük destekle, bizleri ayrıca onurlandıran İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş’a da çok teşekkür ederim” . 

RAPORDAKİ KONU BAŞLIKLARI

- Habur Gümrüğü ile ilgili sorunlara ve çözümlere ilişkin ani müdahale biriminin kurulması
- Nakliye ücretlerine ilişkin düzenlemeler
- Tır parkı altyapısının güçlendirilerek, şık ve modern bir park haline getirilmesi
- Tır parkından gelen gelirin önemli bir bölümünün işsizlik ve istihdam programlarına ayrılması
- Habur- Silopi arasında yeterli aydınlatmanın sağlanması
- Pasaport Büronun Silopi’ye kurulması
- Ticari araç sahipleri ve karınca tabir edilen kesime eğitim semineri
- Günlük giriş çıkış yapan araçlara sıra numarası verilmesi
- Haburdaki kadronun arttırılması
- İpekyolu Gümrüğü Yeni Binasına Kavuşturulması
- Organize Sanayi Bölgesinin Kurulması
- Habur Gümrük Sahasına giren yaşı küçük çocuklar ile ilgili düzenleme
- Habur ile ilgili aylık bilgilendirmenin yapılması.

Halil Çoşkun – Silopi
Ulaşım Gazetesi