Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:29   Güncelleme : 13-11-2014 17:29

Senatur, 2 milyon Euro’luk yatırım yaptı

Turizm taşımacılık sektörünün önde gelen firmalarından Senatur, 2 milyon değerinde araç yatırımı yaptı.

Senatur, 2 milyon Euro’luk yatırım yaptı

Turizm taşımacılık sektörünün önde gelen firmalarından Senatur, 2 milyon değerinde araç yatırımı yaptı. Filosuna 10 adet Tourismo 15 RHD otobüs dahil eden firma, aldığı yeni otobüslere araç iç ve dış kayıt cihazı taktırarak sektöründe bir ilke imza attı.

Senatur’a satışı yapılan 10 adet Tourismo 15 RHD otobüs, Antalya’da düzenlenen tören ile teslim edildi. Törende Senatur Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünver, Şirket Genel Müdür Yardımcısı Metin Sırma, Mercedes-Benz Türk Yurtiçi Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Akif Nuray ile Mercedes yetkilileri katıldı.

FİLODAKİ OTOBÜS SAYISI 100 OLU

Amaçlarının turizm sektörünün lideri olmak ğunu dile getiren Senatur Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünver, “Kurulduğumuz günden bugüne Senatur ailesi olarak amacımız sektörün lideri olmak, dünya turizminde ülkemizin turizm ulaşım imajını en üst düzeye çıkartmak, hizmet kalitesini yükselterek müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Bu amacımıza giden yolda Mercedes-Benz ile yola çıkmanın bizim için en doğru karar ğuna inanıyoruz. Satış öncesi ve satış sonrası göstermiş kları fedakârlıklardan dolayı Mercedes yetkililerine Senatur ailesi olarak teşekkür ederim. Şuanda almış ğumuz 10 otobüs ile birlikte filomuzdaki büyük-küçük araç sayısı 100 adet . Yatırımızın mali bedeli ise 2 milyon Euro” .

Yeniliğe açık bir firma klarının altını çizen Ünver, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu arada online rezervasyon ve satış, www.senatur.com.tr web sayfamızda 1 Eylül itibariyle başlayacak. Yine bir ilk olan araç içi ve dışı kayıt cihazımız filomuza yeni kattığımız Tourismo araçlarımızda kullanılmaya başladı.”

TURİZMİN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Törende bir konuşmada Mercedes-Benz Türk Yurtiçi Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Akif Nuray yaptı. Akif Nuray, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“2003 yılında Türkiye’nin aldığı turist 10 milyon, kazandığı ciroda 10 milyar dolardı. Şimdi 30 milyon turistten bahsediyoruz. Kısacık da 3 katına çıkan bir turist hacmi görüyoruz. Türkiye’nin turizm çeşitliliği de artıyor. Eskiden sadece deniz-kum-güneşken şimdi sağlık, kültür, din-inanç, doğa, kongre turizmi hep gelişiyor. Bunun sonucunda da oluşan ve gelişen bir ihtiyaç var. Bu ihtiyaç kalemlerinden bir tanesi de ulaşım, bizim işimiz. Bizde bu ihtiyacı karşılamak için ürün gamımız içinde adıyla da yakışan Tuorismo modelimizi turizme yakınlaştırdık ve de Senatur ile büyük bir adım attık. Elbette Senatur sektöründe itibarlı bir firma, bizde kendi ürünümüzün itibarlı bir ürün ğunu düşünüyoruz. İki itibar bir araya gelince hele de üçüncü gözü de işletmeye koyunca bu itibarlar daha da fark edilecek.”

TÜM OTOBÜSLER TAKİP EDİLECEK

Daha sonra Senatur araçlarındaki kayıt cihazları hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Metin Sırma, tanesi 590 Euro olan cihazların yurtdışından ithal edildiğini ve şuanda sadece yeni aldıkları otobüslere takıldığını öte yandan yakın da araç parklarında bulunan tüm otobüslere bu cihazlara takılarak; hem araç kaptanını hem de araç içini kayıt altına alacaklarını açıkladı. Sırma, bu sayede yaşanacak olumsuzlukları ortadan kaldıracaklarının altını çizdi.

Turizm taşımacılık sektöründe ilk defa araç kayıt cihazlarını kullanan firmanın Senatur ğunu dile getiren Sırma, şuanda cihazın yaptığı tüm kayıtların bir flahs bellekte toplandığını ama bu konudaki altyapı yatırımlarını ileriyi düşünerek yaptıklarını, ihtiyaç duyulması durumunda online veri alınarak aracın bulunduğu yeri, yolcuların durumunu, kaptanın sürüş bilgileri gibi verilere anında ulaşabileceklerinin altını çizdi.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com