Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

Royal Dutch Shell’de görev değişimi

Royal Dutch Shell Avrupa Perakende Yeni Başkan Yardımcılığı görevine Shell & Turcas Yönetim Kurulu üyesi Istvan Kapitany atandı.

Royal Dutch Shell’de görev değişimi

Royal Dutch Shell Avrupa Perakende Yeni Başkan Yardımcılığı görevine Shell & Turcas Yönetim Kurulu üyesi Istvan Kapitany atandı. Shell’in Türkiye dahil olmak üzere Avrupa’daki tüm perakende faaliyetlerinden sorumlu olacak Kapitany, yeni görevine 1 Ekim 2010 tarihinde başladı.

Istvan Kapitany, Dutch Shell Avrupa Perakende Yeni Başkan Yardımcısı olarak, Shell’in dünya genelinde Amerika Birleşik Devletleri’nden sonraki en büyük ikinci bölgesi olan Avrupa’nın sorumluluğunu üstlenecek. Istvan Kapitany’nin sorumlu olacağı bölge içerisinde; Almanya, Avusturya, İsviçre, Birleşik Krallık, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İskandinav ülkeleri, İtalya, Rusya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye yer alıyor.

ISTVAN KAPITANY KİMDİR?

Budapeşte’de doğan Istvan Kapitany işletme alanındaki eğitiminin ardından 1987’de Shell’de çalışmaya başladı. Bugüne kadar perakende kapsamında Asya, Güney Afrika, Yunanistan, Türkiye ve Orta ve Doğu Avrupa gibi bölgelerde bölgesel sorumluluklar da dâhil olmak üzere çeşitli yönetim pozisyonlarında görev aldı.

Budapeşte, Cape Town, Hamburg ve Shell International bünyesinde çalıştığı Londra gibi yerler ilk görev aldığı yerlerin başında gelmektedir. 2002 yılında Almanya’daki perakende faaliyetlerinden sorumlu genel müdür olarak görevine başlamadan önce ise Shell Macaristan’ın Ülke Başkanı/Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Kapitany’nin görev yaptığı dönemde Shell’in son teknoloji ürünü akaryakıtları olan Shell V-Power ve Shell V-Power Diesel gibi ürünler kendisinin sorumluluğu altındaki bölgelerde satışa sunuldu. Ayrıca Kapitany Migros, Tesco, McDonald’s ve Postbank gibi şirketlerle stratejik işbirliklerini sürdürerek bu süreçte etkili isimlerden birisi olarak öne çıktı.