Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

Lojistik öğrencileri için bir ilk

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bir ilke daha imza atarak, Birleşmiş Milletler bağlantılı IRU (Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği) tarafından akredite edilen ve Yetkili Eğitim Enstitüsü unvanını alan Türkiye’deki ilk yükseköğretim kurumu oldu.

Lojistik öğrencileri için bir ilk

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bir ilke daha imza atarak, Birleşmiş Milletler bağlantılı IRU (Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği) tarafından akredite edilen ve Yetkili Eğitim Enstitüsü unvanını alan Türkiye’deki ilk yükseköğretim kurumu .

IRU 23 Mart 1948’de 8 ülkenin katılımıyla kurulmuş bir Sivil Toplum Örgütü olup, 2010 yılında 74 ülkede 180 uluslararası üye kurumla çalışmalarına devam etmektedir. Kurumun asıl amacı; insanların ve ürünlerin zararsız ve emniyetle hareketini temin etmek.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nda 2010-2011 eğitim - öğretim yılında uygulamaya geçirilebilmesi için Konferans Salonunda; Okul Müdürü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Uluslararası Kara Nakliyecileri Birliği Bölge ve Ortadoğu Daimi Temsilciliği Delegasyon Başkanı Haydar Özkan VE IRU Eğitim Başkanı Mr. Patrick Philip’in katılımlarıyla akreditasyon belgesi takdim töreni gerçekleştirildi.

Bu akreditasyon Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin profesyonel yeterlilik kapsamında sertifikalandırılmasını sağlamakla birlikte karayolu taşımacılığında 44.000’i aşkın treyler ve sayıları 1400 civarında olan taşıma firmaların eğitilmiş işgücü ihtiyacını karşılamaya katkı sağlayacak.

Günümüzde; 40.000’den fazla uluslararası taşımacılık işletmesi TIR sistemine dahil olup, yılda 3,2 milyondan fazla TIR karnesi kullanılmakta. 1975 yılında imzalanan TIR Anlaşması uyarınca TIR sisteminin uluslararası garantörü olan IRU; karayolu taşımacılığının kolaylaştırılması ve sürdürülebilir gelişimine önayak olarak lojistik sektörüne taşımacılık boyutunda kolaylıklar ve pratik çözümler sunmakta. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, çok yakın da yine IRU Akademi ile birlikte ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu Karayolu ile Tehlikeli Madde Taşınması konusunda da işbirliğini devam ettirmeyi hedeflemekte.