Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

2011 Yılının kamyonu Atego

Mercedes-Benz Atego ve Atego BlueTec Hybrid, Hannover’de gerçekleştirilen 63.

2011 Yılının kamyonu Atego

Mercedes-Benz Atego ve Atego BlueTec Hybrid, Hannover’de gerçekleştirilen 63. IAA Ticari Araçlar Fuarı’nda, uzmanlardan oluşan bir heyet tarafından “2011 Yılının Kamyonu” seçildi.

Mercedes-Benz Atego, 23 farklı Avrupa ülkesinden uzman gazetecilerden oluşan jüri tarafından, yenilikçi teknolojisi, kullanım kolaylığı, çok yönlülüğü, güvenlik ve yüksek konfor donanımı, ekonomik ve çevreyle uyumlu olma özellikleri ile büyük övgü topladı. Öte yandan seri üretimine başlanan Atego 1222 L EEV BlueTec Hybrid alternatif yakıt sistemli araçların öncüsü olarak takdir gördü.

Daimler Kamyon Grubu Başkanı Hubertus Troska, Atego’nun bu ödülü almasını şöyle yorumladı: “İhtiyaçlarımızın günlük dağıtımı ve ulaştırılması konusunda yüksek performansı nedeniyle tercih edilen Mercedes-Benz Atego’nun jüri üyeleri tarafından yılın kamyonu seçilmesinden dolayı gurur duyuyoruz. Diğer taraftan hibrit teknolojisi gibi geleceğe yönelik geliştirme çalışmalarımızı ve teknolojik yenilikler alanındaki yatırımlarımızı küresel ekonomik krize rağmen, sürdürmemizin karşılığını bu tür ödüllerle alıyoruz.”

“2011 Yılının Kamyonu” seçilen Atego, segmentinde standartları belirlemeye devam ediyor. Atego ile hafif kamyon sınıfında da yıllardır liderliğini sürdüren Mercedes-Benz Türk, 12, 15 ve 21 tonluk araçtan oluşan hafif kamyon ürün gamına sahip.