Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

56. ayın kaptanı, 66. indirimli üye işyeri

Kullandığı otobüsün markasını gözetmeksizin 2800 otobüs şoförünü çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı, “Ayın Kaptan Şoförü” sonuçlarını açıkladı.

56. ayın kaptanı, 66. indirimli üye işyeri

Kullandığı otobüsün markasını gözetmeksizin 2800 otobüs şoförünü çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı, “Ayın Kaptan Şoförü” sonuçlarını açıkladı. Öte yandan kulübün, üyelerinin hizmetine sunduğu indirimli alış-veriş üye işyeri sayısının da 66’ya yükseldiği bildirildi.

Temsa Kaptanlar Kulübü, 2004 yılında başlattığı “Ayın Kaptan Şoförü” seçimlerine ara vermeden devam ediyor. Kulüp, başladığı günden bugüne 56’ıncı ayın Kaptan Şoförünü seçti. Nisan ayının Ayın Kaptanı Malatya Kernek Turizm’den Hasan Karaca, Mayıs ayının Ayın Kaptanı Metro Turizm’den Kadir Çelik ve Haziran ayının Ayın Kaptanı İstanbul Seyahat’ten Yüksel Yağcı seçildi.

Nisan ayının Ayın Kaptan Şoförü Malatya Kernek Turizm’den Hasan Karaca, kendisini ayın kaptanlığına götüren hikâyesini paylaştıktan sonra 4 çocuğunun okul masraflarını karşılamakta zorluk çektiğini dile getirdi. Bunun üzerine TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, “TOFED sektörün örgütüdür. Siz değerli kaptanlarımızda sektörümüzün bir parçasınız. Bir çocuğunuzun tüm okul ihtiyaçlarını TOFED tarafından karşılayacağız” sözünü verdi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nda (TOFED) düzenlenen ödül törenine Artvin Otobüsçüler Derneği Başkanı İrfan Topaloğlu, TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin ve TOFED yöneticileri ile sektör mensupları katıldı. Törende Temsa Global Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Anıl ile Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan’da hazır bulundu.

HASAN KARACA – Malatya Kernek Turizm

İstanbul’dan Malatya seferini yaparken Pınarbaşı yakınlarında bir araç beni solladı. Aracın şoförü beni geçtikten sonra önümde seyrederken istikrarsız gitmeye başladı... Bende korna çalıp selektör yaparak aracın şoförünü uyardım... O anda ani hareketlerle birden panikledi ve aracı ters yatırıp takla attı… Baktım araçtan duman yükseldi ve birden yanmaya başladı… Hemen otobüsü durdurup, yangın tüpünü aldım ve yardıma koştum… Yangını söndürdükten sonra otobüsteki yolculardan yardım istedim ve takla atan otomobili düzelttik… Kapıları uzun uğraşlar sonucu açtık… İçerde bir aile vardı!.. Bu arada itfaiye ve 112 Acil Yardımı aradım… 112 Acil Yardım doktoru telefonda, “Benim yönlendirdiğim şekilde yardım edin. Herhangi bir yanlış müdahale yapmayın” . Aldığımız talimatlar doğrultusunda kaza yapan araçtaki yaralılara müdahale ettik… Otobüs yatağındaki battaniyelerimizle yarıların güvenliğini sağladık… Ambulansı bekledik ve ambulans geldikten sonra yaralılarla birlikte hostesimi de hastaneye yanlarında refakatçi olması için gönderdim… Ondan sonra biz yolumuza normal bir şekilde devam ettik… O günden sonra sefere çıkmadan önce yangın tüpümü sürekli kontrol etmeye başladım…

KADİR ÇELİK – Metro Turizm

16 senedir toplu taşıma ve turizm sektöründe çalışıyorum… Başımdan geçen olay ise; İstanbul Kayseri seferini yapmakta iken, Mucur’u geçtikten sonra bir bayan yolcumun fenalaştığını bildirdiler. Hostesimin biri fenalaşan yolcuyla sürekli ilgilendi… Durumunu sordum… Yolcu, apandis ameliyatı ğunu söyledi… Bizde tekrar apandisinin patladığını düşündük ve yolcuyu kaybetme riskimizde yüksekti… 112 Acil Yardımı aradım ve ambulans istedim… Ambulans gelene kadar bende aynı yönde seyir ettim ve doktordan sürekli bilgi aldık ne yapmamız gerektiği konusunda… Doktor bizi yönlendirdi ve bizde elimizden geleni yaptık… Yolda ambulansla buluştuk ve o yolcuyu 112 Acil Yardım ekibine teslim ettim… Doktor beyde ilk müdahaleyi bilinçli bir şekilde yaptığımız için teşekkür etti. Fenalaşan yolcu tekti ve bende hostesimi refakatçi olarak gönderdim. Hastanede yapılan müdahale ile o yolcumuzun kurtarıldığı bilgisini hostesimden aldı. Dada sonra hostesim geri geldi… Böylelikle bir kişinin hayatını kurtarmış k… Eğer bilinçli bir şekilde ilk müdahaleyi yapmamış olsaydık zehirlenmeye kadar da gidecekti… Temsa’ya da teşekkür ediyorum. Kulüp vasıtasıyla bizim sesimiz ve yalnız olmadığımızı hissettiriyor…

YÜKSEL YAĞCI – İstanbul Seyahat

Bayram Arifesiydi… Ankara’dan İstanbul’a 46 yolcu ile ek sefere çıkmıştık… Yolcularımızın ı öğrenci ğu için Üniversite’den hareket etmiştik… Yağışlı ve rüzgârlı bir gündü… Bolu Cankurtaran rampasına geldiğimizde rüzgârında etkisiyle otobüs kaymaya başladı… Büyük bir riske girmiştik… Otobüs kayarken, yolcularımızda çığlık atıyordu… Hala o çığlıklar kulağımda!... Otobüsü sağ bariyerlerde durdurabildik. Neyse ki, bir yolcumuzun bile burnu kanamamıştı… Önemli olan riskten ustalıkla kurtulmak değildir!... Otobüsü o riski yaratmadan yolun durumuna ve hava şartlarına göre kullanmak gerek!.. Bunun gibi çok olaylar yaşadım… Dediğim gibi; risk almadan yolun durumuna ve hava şartlarına göre araç kullanmayı tüm kaptan arkadaşlarıma tavsiye ediyorum…

Kaptanların kendilerini Ayın Kaptan Şoförlüğüne taşıyan hayat hikâyelerini davetlilerle bir kez daha paylaşmasının ardından ödül törenine geçildi. Nisan, Mayıs ve Haziran ayının ayın kaptan şoförlerine ödüllerini Temsa Global Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Anıl verirken, Temsa Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan’da adlarına düzenlenen ve 66 indirimli üye işyerinde geçerli kulüp kartlarını takdim etti. 54’üncü Ayın Kaptanı Hasan Karaca’ya plaketini UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan takdim ederken, 55’inci Ayın Kaptanı Kadir Çelik’e plaketini TOFED Yönetim Kurulu üyesi Metin Tırış verdi. 56’ıncı Ayın Kaptanı Yüksel Yağcı ise plaketini sektörün duayeni ve TOFED Başkan Danışmanı Türker Başkurt’un elinden aldı.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com