Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:30   Güncelleme : 13-11-2014 17:30

Talat Aydın’a verimlilik ödülü

Dünya Verimlilik Ödülü almaya hak kazanan 11 Türk arasında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da yer aldı.

Talat Aydın’a verimlilik ödülü

Dünya Verimlilik Ödülü almaya hak kazanan 11 Türk arasında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da yer aldı. 2-5 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan ‘Yeni yönelimlerin eşiğinde verimlilik: toplumsal, ekonomik, çevresel sorumluluğa sahip bir dünya yaratmak’ temalı 16. Dünya Verimlilik Kongresi’nde ödüller sahiplerine verilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde 2-5 Kasım 2010 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan 16. Dünya Verimlilik Kongresi ile 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı’nda Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler, geniş anlamda verimlilik merkezlerinin bugün ve gelecekte ne gibi önemli hizmetler vereceği belirlenecek.

Küresel ekonominin çapı büyüdükçe sınırlı doğal kaynakların hızla tükenmesi dolayısıyla doğal kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve ‘çevreye zarar vermeden kalkınmak’ hedefiyle 16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı’nın ana teması ‘Yeni yönelimlerin eşiğinde verimlilik: toplumsal, ekonomik, çevresel sorumluluğa sahip bir dünya yaratmak’ olarak belirlendi.

11 ALTIN TÜRK SEÇİLDİ

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, Dünya Verimlilik Oskarını almaya hak kazanan 11 Altın Türk’ün isimlerini Milli Prodüktivite Merkezi, Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Dünya Verimlilik Oskarı’na hak kazananlar Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Ege Ticaret Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Şahin, TÜMSİAD Başkanı Dr. Hasan Sert ve MPM Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Ergün Yener.

İki yılda bir düzenlenen Dünya Verimlilik Kongrelerinde hak sahiplerine verilen ve ‘Dünya Verimlilik Oskarları’ olarak da adlandırılan ödüller bu yıl dünya genelinde, 11’i Türk, toplam 50 kişiye verilecek. Ödül kazananları 5 ayrı kıtayı temsil eden kişilerden oluşan seçici kurul değerlendirerek belirledi. Antalya’da 2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongrede Dünyanın önde gelen 100 CEO’sunun küresel krizden çıkış ile ilgili görüşlerini içeren bir araştırmanın sonuçları da açıklanacak.