Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

İETT, Almanya’da yeni teknolojileri inceledi

Almanya’nın Berlin ve Hannover şehirlerinde düzenlenen iki ayrı fuara katılan İETT Heyeti, yeni araçları ve son teknolojileri inceledi.

İETT, Almanya’da yeni teknolojileri inceledi

Almanya’nın Berlin ve Hannover şehirlerinde düzenlenen iki ayrı fuara katılan İETT Heyeti, yeni araçları ve son teknolojileri inceledi. İETT Heyeti ayrıca Hamburg Belediyesi Ulaşım Otoritesi ile görüşerek filo, yolcu sayısı, bilet sistemi ve yolcu bilgilendirme sistemleri hakkında bilgi aldı.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcısı Mümin Kahveci, Araç Bakım Onarım Daire Başkanı Nihat Kömerik, Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Dr. Maşuk Mete, Raylı Sistemler Daire Başkanı Doğan Kara ile birim müdürlerinden oluşan İETT ekibi, Almanya’nın Berlin ve Hannover şehirlerinde yapılan iki ayrı fuara katılarak yeni araçları ve son teknolojileri inceledi.

İlk olarak Berlin’deki Innotrans fuarına katılan heyet, burada raylı sistem projelerini ve sistemde kullanılan araçları inceledi. Daha sonra Hannover’e geçen heyet, burada düzenlenen IAA 2010 Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarında sergilenen hibrit ve elektrikli araçlarla enerji kaynakları konusundaki gelişmeleri takip etti. İETT Heyeti ayrıca Hamburg Belediyesi Ulaşım Otoritesi ile görüşerek filo, yolcu sayısı, bilet sistemi ve yolcu bilgilendirme sistemleri hakkında bilgi aldı.

Dünyanın en büyük ticari araç ve yan sanayi fuarlarından biri olan ve bu yıl 63.’sü düzenlenen ve toplam 275 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Hannover Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı’nı bu yıl 300 bine yakın profesyonel kişi ziyaret etti. Fuarı ziyaret eden İETT Heyeti, Almanya’dan olumlu izlenimlerle döndü.