Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Toplu Taşıma da bir ilk

Kentiçi toplu taşımacılıkta hizmet kalitesini arttırmayı hedefleyen Ankara Özel Halk Otobüsleri Derneği, otobüs sürücü ve bilet görevlilerine Muğla’nın Fethiye ilçesinde eğitim semineri düzenledi.

Toplu Taşıma da bir ilk

Kentiçi toplu taşımacılıkta hizmet kalitesini arttırmayı hedefleyen Ankara Özel Halk Otobüsleri Derneği, otobüs sürücü ve bilet görevlilerine Muğla’nın Fethiye ilçesinde eğitim semineri düzenledi. Özbeşler Toplu Taşıma A.Ş.’nin sponsorluğunda LR Ankara Eğitim Danışmanlık şirketi tarafından verilen seminer de 400 kişinin eğitimden geçmesi hedefleniyor.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Orhan Bozkurt, Özbeşler A.Ş. Başkan Yardımcısı Erol Özdemir ve Genel Sekreter Mehmet Özdemir’in hazır bulunduğu eğitim semineri Uzman Mustafa Doğruöz tarafından verilmeye başladı. 50’şer kişilik gruplar halinde düzenlenen eğitim seminerinde; kişisel iletişim, beden dili, motivasyon, stres yönetimi ve halkla ilişkiler konularında eğitim verilecek.

HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK

Düzenlenen eğitim seminerinin bir ilk ğunu dile getiren Dernek Genel Sekreteri Mehmet Özdemir, “Ankara Özel Halk Otobüsleri Derneği’ne bağlı çalışan 222 özel halk otobüsünün şoför ve biletçilerine yönelik eğitim semineri düzenledik. Yaklaşık bir ay sürecek eğitim projesinde 400 kişi, belirtilen konularda bilgi sahibi olacak. Düzenlediğimiz eğitim semineri bir ilk olma özelliğini taşıyor. Avrupa Birliği normları çerçevesinde kentiçi toplu taşımacılıkla ilgili bir proje hazırlanmaktadır. Buradaki amaç kurumsallaşmayla birlikte hizmet kalitesinin arttırılmasıdır. Düzenlemiş ğumuz eğitim seminerinin de hazırlanan projeye büyük katkı sağlayacağı inancındayım. Ayrıca eğitime katılanların da birbirleriyle kaynaşması hususunda çok faydalı ğunu gördük” .

KALİTELİ PERSONEL = KALİTELİ HİZMET

Toplu taşımanın başlı başına bir sektör ğunu ve bu sektöründe gelişmesi için insana yatırım yaptıklarını ifade eden Dernek Başkanı Orhan Bozkurt, “Üyeler arasındaki kaynaşmayı artırmak, onları çağın standartlarına ulaştırmak için bu eğitim seminerini hazırladık. Türkiye’de en gelişmiş, birlik beraberlik içinde bulunan derneğimizin kalitesini artırmak için bu eğitimi düzenledik. Toplu taşıma başlı başına bir sektördür. Kaliteli personel ile kaliteli hizmeti Ankara’da vermeye devam edeceğiz. Program sonrası ise tüm katılımcılara sertifikaları Ankara’da düzenlenecek tören ile takdim edilecek” açıklamasını yaptı.

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Çalış Plajı Tauros Otel de düzenlenen eğitim seminerinde sosyal aktivitelerde gerçekleştirildi. Eğitime katılan sürücü ve bilet görevlileri gruplar halinde Ölüdeniz ve Kayaköy gibi turistik yerleri de gezdi.