Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Daily 7 ton pazarda yerini aldı

Ticari araç üreticisi Iveco, Daily modellerinin 7 tonluk versiyonunu Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına sundu.

Daily 7 ton pazarda yerini aldı

Ticari araç üreticisi Iveco, Daily modellerinin 7 tonluk versiyonunu Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına sundu. Iveco Türkiye Genel Müdürü Maurizio Manera, şasi ve panelvan olarak pazara sunulan Daily 7 ton ile yılsonuna kadar 150 adet satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Iveco Türkiye Genel Müdürü Maurizio Manera, Daily ürün Müdürü Suha Yılmaz ve Genel Müdür Yardımcıları Tansu Giz, Davide Righetto, Koray Kurşunoğlu, Yusuf Teoman, Giampaolo Cameli, Fabrizio Dessy’de hazır bulunduğu toplantıda Daily 7 ton versiyonlarını basına tanıttı.

Maurizio Manera, taşımacılık dünyasının kendi segmentinde en profesyonel alternatifi olan Daily modeli yeni 7 tonluk versiyonun pazara sunumu ile ürün gamını daha da zenginleştirdiğini söyledi.

Iveco’nun 7 tonluk Daily üzerinde son 1 yıldır çalıştığını ve sonunda pazarda beklenen bu yeni versiyonu bugün sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Maurizio Manera, “Biz Iveco Türkiye olarak Daily ve diğer tüm modellerimizde Iveco’nun Avrupa’da devreye aldığı tüm yenilikleri anında Türk tüketicisine de sunuyoruz. Daily 7 ton versiyonunu da Avrupa ile aynı anda Türkiye’de sunmuş bulunuyoruz. Daha önce Türkiye’de 10 olan versiyon sayımızı ECODAILY ile iki misline çıkarmıştık. Halihazırda Daily Van serimizde 8.3 m3 ten 17.2 m3 e değişen versiyonlar sunarken şasi versiyonlarında da 3000 WB’den 4750 WB’ ye kadar daha geniş ürün yelpazesi sunuyoruz” .

Yılsonuna kadar 100-150 adet satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıklayan Maurizio Manera, 2011 yılında ise 700 adetlik satış ile yüzde 20 Pazar payı elde etmeyi planladıklarını kaydetti.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Araçlardaki güvenlik konusuna da değinen Maurizio Manera, şöyle konuştu: “Daily 7 ton da 3450 WB’den 4750 WB’ye 4 farklı şasi boyu, 146 HPden 176 Hp’ye 2 farklı motor seçeneği sunuyoruz. Van versiyonlarında ise170 HP lik EEV (Euro 6’ya yakın zenginleştirilmiş çevre dostu ) motorlar kullanılıyor. Daily 7 ton güvenlik sistemleri açısından da ının ötesinr. Bu sistemler arasında ESP, ABS, EBD, ASR, MSR, HBA, Hill Holder (Yokuş kalkış destek sistemi) ve (Load Adaptive Control) yük stabilite bulunuyor. Yokuş Kalkış Destek sistemi olarak tercüme ettiğimiz Hill Holder özellikle İstanbulumuz’un ve Türkiyemizin yokuşlu yollarında dur kalk trafik de sürücüye çok faydalı olacak.”

Boyutlar;
Daily 7 ton şasi versiyonlarında 3,5 metreden 6,3 metreye kadar kasa uzunluğuna ulaşmak mümkün. Çift kabinlerde şoförle beraber 7 kişi taşınabilirken 5 metre kasa uzunluğuna ulaşabiliyor. Van versiyonun da ise 17,2 m3 hacim ve 7 ton ile rakipsiz.

7 tonluk Daily düşük devirde yüksek tork üreten motorları ile daha hesaplı, daha kazançlı. Güçlü ve sağlam şasisiyle her türlü üst yapı uygulamalarına uygun.

Ayrıca tüm Daily’ler gibi Daily 7 tonda da hem ön hem arkada disk frenler bulunurken ön farlara entegre sis farları ve geniş açılı dikiz aynaları standard olarak sunuluyor.

Tasarım;
Daily’de kabin içine girdiğimizde çok sıcak bir ortam bizi karşılıyor. Ön göğüste gri renk, koyu gri koltuklar ve tavanda kullanılan açık gri ile ECODAILY nin içine çok rahatlatıcı bir atmosfer veriyor. Sürücü için ayarlanabilir koltuk, çift kişilik yolcu koltuğu yolculuğu konforlu ve rahat kılıyor. Devir saatinde ekonomik alanı gösteren yeşil alanın yer aldığı yeni göstergeler hem çok şık hem de çok fonksiyonel. Doğalgazlı versiyonlarda gaz miktarı analog göstergeden okunurken, benzin kapasitesi dijital olarak görünüyor. Yeni, binek araç benzeri direksiyon simidi görüş açısını artırırken, kullanmayı keyifli ve güvenli hale getiriyor.

Konfor;
Bütün günü araç başında geçiren kullanıcıların işini kolaylaştırmak ve zevkli hale getirmek için yol bilgisayarı, cruise control, mp3 ‘ lü cd çalar, elektrikli camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve süspansiyonlu sürücü koltuğu gibi özelliklerle donatıldı. Önden açılan motor kaputu sayesinde motora ulaşmayı çok kolay kıldığı gibi, kasa boyutunu da olumsuz etkilemiyor

Motorlar;
Iveco tarafından geliştirilen geniş motor gamı, sınıfında çevreye en saygılı ve en ekonomik motorları içeriyor. Düşük devirlerde bile yüksek güç veren motorlar sayesinde hem ekonomi sağlanıyor hem de sürücü daha az yoruluyor.

Daily 7 tonda 146 HPden 176 Hp’ye 3.0 litre 2 farklı motor seçeneği sunuluyor. Van versiyonlarında ise170 HP lik EEV ının da ötesinde ekonomik motorlar kullanılıyor.

Güvenlik;
Daily 7 ton her türlü yol şartında güvenli sürüş sağlarken, lastiklerin de yola maksimum tutunmasını sağlıyor. Bu da Daily’yi sınıfında en güvenli araçlardan biri yapıyor. Güvenlik, aynı da en son teknolojik uygulamalarla artırılıyor.

Daily ekolojik bir araç ğu kadar aynı da güvenli bir araç. ESP fren sistemi, aracın güvenli bir biçimde durmasını sağlayan ABS, yolda kaymasını engelleyen ASR, acil durumda fren kuvvetini maksimum kılan HBA ve aracın yokuş yukarı kalkışlarda kaymasını engelleyen Hill Holder sistemlerinden oluşmaktadır. Diğer bir özellik olan LAC ise aracın içindeki yük ve ağırlık merkezinde meydana gelen değişiklikleri saptayarak ABS, TCS ve ESP yi kullanarak aracın emniyetini sağlar. Bu şekilde LAC fren etkisini maksimum kılar. Böylece aracın devrilme riskini düşürür, sürüş emniyeti sağlar aynı da gereksiz fren balatası aşınmasını engeller. Ayrıca Hillholder da (Yokuş Kalkış Destek Sistemi) şoföre önemli bir avantaj sunarken kavrama sisteminin ömrünü uzatıyor.