Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Actros’lar, Orman Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi

106 adet 6x6 Su İkmal Aracı Alımı İhalesi kapsamında T.

Actros’lar, Orman Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi

106 adet 6x6 Su İkmal Aracı Alımı İhalesi kapsamında T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Mengerler Ticaret Türk A.Ş. İzmir Şubesi Egemer ve Volkan İtfaiye İş Ortaklığı arasında 03.05.2010 tarihinde imzalanan sözleşmeye istinaden ilk 25 araç Mercedes-Benz Türk Bayisi Egemer’in Gaziemir’deki tesislerinde törenle teslim edildi.

Orman Genel Müdürlüğü İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanı Salih Büyüktepe, Makine İkmal Şube Müdürü Mustafa Eroğlu, Volkan İtfaiye Genel Müdürü İsa Tecim, Mengerler Egemer Genel Müdürü Mustafa Ayar, Kamyon Satış Müdürü Murat Duru, Mercedes-Benz Türk Kamyon Kamu Satış Kısım Müdürü Bülent Tarhan ve diğer yetkililerin katıldığı törende, Türkiye’deki ormanların daima yeşil kalması dilek ve temennileri ile günün anısına plaketler sunuldu.

Tasarımlarında sağlamlık, arazi performansı, seyir güvenliği, sürüş konforu, modern teknoloji ve düşük işletme giderlerinin ön planda tutulduğu Mercedes-Benz Actros 3332AK 6x6 kamyonlar, çevreci Euro 4 emisyon normundaki motorlarla üretilmiş olup ülkemizin çetin arazi şartlarında orman yangınları ile mücadelede kullanılacak.

Araçlara monte edilen üstyapılar Volkan İtfaiye firmasının İzmir/Torbalı’daki modern tesislerinde üretilmiş olup üstyapıların zor arazi şartlarında şasi kamyon ile uyumlu çalışabilmeleri amacıyla bağlantılar esnek olarak tasarlandı.

Orman Genel Müdürlüğü enventarinde 226 adet Mercedes-Benz kamyon hizmet vermekte olup, yılsonuna kadar teslim edilecek 106 yeni Actros ile toplam 332 adet Mercedes-Benz kamyon Türkiye genelinde Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınlarıyla mücadele faaliyetlerinde görevlendirilecek.