Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Toplu taşımaya ilgi artıyor...

İETT Genel Müdürü Dr.

Toplu taşımaya ilgi artıyor...

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, metrobüs sayesinde toplu taşımaya olan ilginin arttığına dikkat çekerek beraberinde getirdiği problemleri gidermek için kısa, orta ve uzun vadede sorun yönetimi politikaları geliştirdiklerini söyledi.

Baraçlı açıklamasında metrobüs sayesinde İstanbulluların bir yerden bir yere vaktinde ulaştığını, programı yapabildiğini, trafiğe takılmadan yolculuk yapabildiğine dikkat çekerek İstanbulluların metrobüse olan ilgisindeki artışın toplu taşıma ve kent kültürü açısından çok olumlu bir gelişme ğuna işaret etti.

Şu anda metrobüs hattında günde 305 aracın ortalama 600 bin yolcu taşındığına dikkat çeken Baraçlı, son larda yaşanan yoğunluğa da dikkat çekerek , “Metrobüse olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu sevindirici bir gelişme. Geçen yıldan bu yana yolcu sayısında artış söz konusu. Okulların açılması ve vatandaşlarımızın tatilden dönüp iş başı yapmasıyla yaşanan yoğunluğu çözmek de bizim görevimiz. Bu yüzden kısa, orta ve uzun vadeli çözümler geliştirme yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yatırımlar için hazırlıklarımız devam ederken bir yandan da mevcut şartlar içinde nasıl bir çözüm üretebiliriz, bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu çerçevede metrobüs hattında yoğunluğu azaltmak, hizmet kalitesini arttırmak, ulaşımı daha da kolaylaştırmak, daha güvenli ve konforlu bir yolculuk imkânı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yapıyoruz. Hattı daha verimli kullanmak amacıyla hat optimizasyonu çalışmamız sürüyor. Önce pilot çalışma ğimiz uygulamalarla birçok alternatif deniyoruz. İyi sonuç aldığımız çözüm modellerini uygulayarak kalıcı çözüme ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün bunları yaparken de iyi bir sorun yönetimi anlayışı içinde hareket ediyoruz. Bütün parametreleri, ihtimalleri ve seçenekleri göz önüne alarak çözüm üretme gayreti içindeyiz” .

TOPLU ULAŞIM HAFTASI DÜZENLİYORUZ

İETT Genel Müdürü Baraçlı ayrıca Aralık ayında Türkiye`de ilk kez ‘toplu ulaşım haftası’ düzenleyeceklerini açıkladı. Konuyla ilgili hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Baraçlı, “Türkiye’de toplu ulaşımın tartışıldığı bir platform oluşturmak amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İDO, Şehir Hatları, İstanbul Ulaşım, TCDD ve THÖB desteğiyle düzenlenecek haftayla Türkiye`de toplu ulaşımın tartışıldığı bir platform oluşturmayı, kent ölçeğinde toplu ulaşımın stratejilerinin belirlenmesinde ve somut çözümlerin uygulamaya geçirilmesinde ön ayak olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklere bütün büyükşehir belediyeleri, belediyelerdeki kent içi ulaşım birimleri, üniversitelerin ulaştırma bölümleri, akademisyenler, deniz, kara, demiryolu ve raylı sistem ulaşımında ürün tedarik eden ve hizmet veren tüm firmalar, sivil toplum kuruluşları davet edildi. İETT’nin önderliğinde düzenlenecek ve toplu ulaşımın kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerinin tartışılacağı, çevre dostu etkinliklere sektör profesyonellerinin yanı sıra kent sakinleri de katılabilecek. Toplu ulaşım haftasında sempozyumlarda konunun akademik boyutu irdelenirken eğitici atölye çalışmaları ve çocuklarla gençlere toplu ulaşım araçlarının kullanımı öğretilip halkın toplu ulaşımı kullanması özendirilecek” şeklinde konuştu.