Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

Prins’ten Türkiye’de bir ilk

İstanbul Autoshow’a katılan Prins, LPG dönüşümündeki son teknolojileri, sergileyeceği Porsche Cayenne üzerinden tüketicilerle tanıştıracak.

Prins’ten Türkiye’de bir ilk

İstanbul Autoshow’a katılan Prins, LPG dönüşümündeki son teknolojileri, sergileyeceği Porsche Cayenne üzerinden tüketicilerle tanıştıracak. Prins standındaki en önemli yenilik ise motor üzerinde tadilat yapmaya gerek kalmadan, dönüşüme olanak veren Direct Liqui Max teknolojisi.

Bu yıl 13. kez düzenlenen Türkiye’nin en önemli otomotiv etkinliği İstanbul Autoshow’da, Prins rüzgarı esiyor. Porsche, Mercedes, Audi, BMW gibi lüks araçlara özel LPG çözümleri üreten ve alanında dünyanın bir numarası olarak tanınan Prins, İpragaz güvencesiyle Türk tüketicisiyle buluştu.

İstanbul Autoshow’da Prins standına gelenler, Hollandalı üreticinin dünyada ilk kez motor üzerinde delme ve tadilat işlemi gerektirmeden LPG dönüşümünü gerçekleştirmeye olanak sağlayan Direct Liqui Max teknolojisiyle de tanışacak.

İpragaz’ın girdiği her alanda sektörün standartlarını belirlediğine dikkat çeken İpragaz AŞ Genel Müdürü Selim Şiper, üst sınıfa hitap eden Prins’le de aynı politikalarını sürdüreceklerini belirtti. Şiper, şöyle devam etti: “Prins, üst sınıf araçlara hitap eden sektörünün en kaliteli ürünü. Bizim hedefimiz de bu kaliteli ürünü, İpragaz’ın kaliteli ve güvenli hizmet anlayışı doğrultusunda Türk tüketicisine ulaştırmak. Prins, kalitesi nedeniyle fiyatı da pahalı. Ancak, ödenen fiyatı kalitesi ve verimiyle hakediyor.”

LPG’nin bugün tüm dünyada en temiz araç yakıtı ğunu belirten Şiper, gerek çevreye verilen önem gerekse kullamın maliyetlerini düşürmesi nedeniyle otogaz kullanımının her geçen gün arttığına işaret etti.

Türkiye’nin 8 bin 300 otogaz istasyonu ile dünya birincisi ğunu ifade eden İpragaz AŞ Genel Müdürü Selim Şiper, “Ülkemizde yaklaşık 7 milyon araç bulunuyor. Bunların 2.5 milyonu LPG kullanırken, 3.3 milyonu benzin, 1.2 milyonu ise dizel yakıt kullanıyor. Geçen yıl yaklaşık 300 bin LPG dönüşümü yapıldı. Yıllık ortalama dönüşüm a ise 250 bin. Bu rakamlar bizi dünyada en fazla LPG kullanan aracın bulunduğu ülke yaptı. 2009 yılında 2 milyon 350 bin ton otogaz kullanılırken, 2 milyon 200 bin ton benzin tüketildi. Ancak, sektör olarak önümüzde gideceğimiz çok yol var” diye konuştu.

Çevre bilincinin gelişmesi nedeniyle LPG dönüşümünün artık üst sınıftaki araçlarda da gözlemlendiğini söyleyen Şiper, “Prins’in Audi, BMW, Porsche, Mercedes gibi lüks araçlar için geliştirdiği çözümler Türkiye’de de tercih edilmeye başlandı. Bugüne kadar aralarında Porsche, Mercedes gibi modellerin bulunduğu yaklaşık bin araç Prins’le tanıştı” .

Prins’in bir ilke imza atarak geliştirdiği Direct Liqui Max teknolojisi hakkında bilgi veren Selim Şiper, “Bu sistem motor üzerinde hiçbir tadilat gerektirmemesi nedeniyle dünyada ilk. Aynı da, LPG’yi motora sıvı olarak aktardığı için aracın performansı da çok yükseliyor. Direct Liqui Max sayesinde sürücü benzin mi LPG mi kullandığını anlamıyor” diye konuştu.