Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

Servis şoförleri eğitimden geçecek

Her yıl okulların açılmasıyla eğitim problemleri de gündeme gelir.

Servis şoförleri eğitimden geçecek

Her yıl okulların açılmasıyla eğitim problemleri de gündeme gelir. İstanbul gibi trafik sorununun yaşandığı büyük şehirlerde tartışmaların başını şüphesiz okul servisleri çeker.

İstanbul’da geçen eğitim yılında okul servislerinde ‘cinayet, gasp, hırsızlık, tecavüz’ gibi suçlardan sabıkalı servis şoförlerinin çalıştığının ortaya çıkması, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verme yetkisini alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘2010 Avrupa Kültür Başkentinde Öğrenci Taşımacılığına Yeni Bir Soluk’ adlı projeyi olgunlaştırdı. Önümüzdeki günlerde kentteki 9 bin 408 servis şoförü eğitimden geçerek, ‘servis şoförü sertifikası’ alacak. Eğitime katılmayanlar ya da başarısız olanlar, okul servislerinde çalışamayacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Önümüzdeki yılın en büyük hedefi bu sertifikalı eğitim çalışması olacak” . Okul servis şoförlerinin karıştığı kazalara dikkat çeken Yıldız, şoför hatalarını önlemek için artık şoförleri kendilerinin eğiteceğini kaydetti. Yıldız, önümüzdeki günlerde başlayacak eğitimlerin İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa verileceğini açıkladı.