Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

Subaru yeni modelleri ile Autoshow’da!

Japon endüstri devi Fuji Heavy Industries tarafından üretilen ve Bayraktar Grubu tarafından Türkiye’ye getirilen Subaru’nun yeni WRX STI Sedan’ı ile güvenliğin konforla buluştuğu Legacy’nin Station Wagon(SW) modeli 2010 İstanbul Autoshow’da gün ışığına çıktı.

Subaru yeni modelleri ile Autoshow’da!

Japon endüstri devi Fuji Heavy Industries tarafından üretilen ve Bayraktar Grubu tarafından Türkiye’ye getirilen Subaru’nun yeni WRX STI Sedan’ı ile güvenliğin konforla buluştuğu Legacy’nin Station Wagon(SW) modeli 2010 İstanbul Autoshow’da gün ışığına çıktı.

4x4 dünyasının parlayan yıldızı Subaru’nun geçtiğimiz yıl tüketici ile buluşan prestij modelleri Outback ve Legacy ile SUV segmentinin temsilcisi Forester da fuarda sergilenen modeller arasında yer alıyor. Subaru’nun 2011 model yeni WRX STI Sedan’ı ile güvenliğin konforla buluştuğu Legacy’nin Station Wagon(SW) modeli de ilk kez İstanbul Autoshow’da sergilendi.

Subaru’nun geçtiğimiz yıl tüketici ile buluştuğu prestij modelleri Outback ve Legacy, SUV segmentinin temsilcisi Forester ile Impreza HP sergilenen diğer modeller arasında yer alıyor.

WRX STI SEDAN’IN 2011 MODELİ

Daha iyi bir yol tutuşu sağlamak üzere tasarım özellikleri geliştirilen 2011 Subaru WRX STI’da sağlam şasi geometrisinden Simetrik Sürekli Dört Çeker (AWD) sistemine kadar tüm tasarım unsurları mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyor. Ayrıca yeniden tasarlanan süspansiyon sistemi, sürücü ve araç arasında üst seviyede bir bütünlük yaratıyor.

Daha alçak tasarlanan yeni WRX STI, virajlarda daha çevik yol alıyor ve hassas bir direksiyon tepkisi sağlıyor. Yenilenen süspansiyon sistemi ile WRX STI, kontrolün en sürücüde ğunu hissettirerek benzersiz bir sürüş keyfi sunuyor. Eskisine oranla daha yüksek performanslı sürüş vaat eden 2011 WRX STI’ın gövdesinin altında 2.5 litrelik SUBARU BOXER motor yatıyor. 300 Bg güç ve maksimum 407 Nm tork üreten turbo beslemeli WRX STI, 0/100 km hızlanmaya 5.2 saniyede ulaşıyor.

Çift aktif valf kontrol sistemine, optimum yakma performansına, serbest akışlı dört çıkışlı egzoz sistemine, çabuk hızlanma performansına, hassas tepki özelliğine sahip üstün performanslı Subaru WRX STI’ın tüm motor devirlerinden benzersiz bir motor sesi sunuyor. Subaru WRX STI, gelenekselleşen Subaru kalitesi, turbo beslemeli Boxer Motor ve Symmetrical AWD ayrıcalığı ve yepyeni tasarımı ile hız, performans ve güvenlik tutkunlarını heyecanlandırmaya devam edecek.

LEGACY STATİON WAGON(SW)

Subaru’nun prestij modeli olan ve geçtiğimiz yıl Türk tüketicisi ile buluşan Subaru Legacy’nin yüksek güvenlik özellikleriyle donatılan geniş iç hacimli Station Wagon(SW) modeli 2.0 litre 150 Bg (6 ileri Lineartronic) benzinli ve dizel motor seçenekleriyle satışa sunuluyor.

Direksiyon başında sürüş keyfi, konfor ve üstün güvenlik arayan sürücülerin tüm isteklerine cevap verecek özelliklerle donatılan Legacy SW sürekli dört çeker özelliğiyle rakiplerinden ayrışıyor. Subaru Boxer motor ile birlikte kullanılan bu sistem, maksimum güç üretimiyle sıra dışı bir çekiş sağlıyor ve tüm yol koşullarında dengeli ve istikrarlı bir sürüş sağlayarak sürücüye güven veriyor.

Sağlam yol tutuşu, güvenli sürüş özellikleri sayesinde hem şehir içinde hem de uzun yolda rahatlıkla kullanılabilen Legacy SW’de Boxer Motor’un gücü tekerleklere eşit şekilde dağılıyor. Böylece lastikler yolu en iyi şekilde kavrayarak maksimum yol tutuşu ve kontrol sağlıyor.

Simetrik deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, Bluetooth ve sesli kontrol sistemi, otomatik yanan ön farlar, yağmur sensörü, elektrikli sun roof ve direksiyondan kumandalı vites değiştirme Legacy SW’da sunulan bazı konfor özelliklerinden sadece bir kaçı. Geniş bagaj hacmiyle Legacy SW güvenli konfor isteyen aileler için vazgeçilmez bir araç olacak.

SUBARU OUTBACK

Subaru Outback; kullanışlı araç boyutları, ekonomik motor ve üstün manevra kabiliyeti ile arazide ve şehirde benzersiz… 2010 yılında geçen yıla oranla satışlarını 2’ye katlayan Subaru’nun prestij modeli Outback, hacim odaklı ve konforlu kabin tasarımı, özgün dizaynı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Crossover segmentinin öncüsü olarak ilk kez 1995 yılında piyasaya sunulan Outback üstün yol tutuşu ve sürüş konforu özelliklerini SUV araçların işlevselliği ile birleştirerek büyük beğeni kazandı. 2010’da yenilenen Outback diğer crossover rakiplerine kıyasla daha “akıllı” boyutlara sahip.

Outback’in hacim odaklı kabin tasarımı ile toplam yüksekliğin, genişliğin ve dingil mesafesinin artırılması ile yolcu kabinin ferahlatılması, genişletilmesi sağlanırken; yolcuların daha rahat edebileceği geniş koltukların kullanılmasıyla da yolculuklar keyifli hale getiriliyor. Hem yolcu bölümü hem de arka yükleme alanı genişleyen Outback iç hacimde sunduğu konforu manevra kabiliyeti ile de pekiştiriyor. Otomotiv endüstrisi alanında dünyanın referans noktası olarak kabul ettiği Ward’s Automotive Group’un aylık yayını Ward’s Autoworld, 2010 yılının “En iyi İç Tasarım” Ödülünü Subaru Outback’e verdi.

Türkiye pazarına ilk etapta 2.5 Lt benzinli motor seçeneği ile satışa sunulan Outback, Subaru vazgeçilmezi olan Symmetrical AWD teknolojisinin kullanıldığının 2.5 lt.’lik benzinli Boxer Motor’a sahip. 167 PS / 5600 rpm beygir gücündeki Outback, Linear CVT şanzımanın sunduğu performans değerleri ile de iddialı. Karşılıklı – Yatay yerleştirilmiş 4 silindirli 2.5 Litre SOHC, 16 valfli motora sahip Outback, kullanıcıya düşük devirlerden itibaren tork üretme özelliği ile kolay kullanım ve zarif bir hızlanma hissi veriyor.

Stabil sürüş hissi ve yüksek güvenlik özelliklerini yansıtacak şekilde geliştirilen Outback’te kullanılan halka şekilli güçlendirme çerçevesi ise tüm yönlerden gelebilecek darbelere karşı üstün koruma sağlıyor. Ön tamponun arka kısmında yer alan ‘darbe emici çarpışma kutuları’ sayesinde hafif çarpışmalarda tamir masrafı minimuma indiriliyor.

Outback’in standart donanımları arasında sunroof, deri döşeme, sürüş keyfini artıran direksiyondan vites kontrolü, VDC, kendi kendini dengeleyen süspansiyon sistemi, direksiyondan kumandalı cruise control, elektrikli katlanır yan aynalar, ön ve arka sis farı, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar yer alıyor.

SUBARU LEGACY

İlk kez pazara sunulduğu 1989 yılından bu yana markaya özgü simetrik 4 çeker teknolojisi (Symmetrical AWD) ve karşılıklı yatay yerleştirilmiş orijinal boxer motor ile sportif kullanım ve güvenlik teknolojilerini öne çıkaran Subaru Legacy’nin daha geniş, daha uzun ve daha yüksek boyutlara sahip.

Yolcu kabini daha konforlu hale getirilen ve çevreye duyarlılığı daha da artırılan Legacy’nin sürüş performansı ve güvenlik unsurları da geliştirildi. Legacy’nin dingil mesafesi uzayan platformu eskisine göre daha uzun, boyutları daha geniş ve daha yüksek. Bu sayede bagaj hacmi genişlerken bagaj girişi de genişlediği için yükleme kolaylığı sağlanıyor.

Türkiye pazarına ilk etapta 2.0 lt benzinli motor seçeneği ile satışa sunulan Legacy karşılıklı – yatay yerleştirilmiş 4 silindirli 2.0 Litre DOHC motora sahip. Üstün bir devir dengesi sunan Boxer motor 3000 dev/dak’da 196 Nm torka ulaşıyor. Ayrıca ikincil hava sistemi kullanılan modelde egzoz emisyonu azaltılarak Euro 5 standartlarına uyumlu hale getirildi.

6 ileri Lineartonic şanzımanla satışa sunulan Legacy’de, sürüş keyfi ve güvenlik seviyesini yükselten Araç Dinamikleri Kontrolü (VDC) de standart olarak kullanılıyor. Motor performansını ve yakıt verimliliğini artıran CVT sistemi de Legacy’nun sunduğu avantajlardan. Subaru Legacy 2.0’da sürüş keyfi ve güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkartılmış. Araçlarda kullanılan halka şekilli güçlendirme çerçevesi ise tüm yönlerden gelebilecek darbelere karşı üstün koruma sağlıyor.

FORESTER

Subaru’nun en beğenilen modeli Forester ilk kez 1997 yılında tanıtılmıştı… Üstün sürüş özelliği, kullanıcı dostu station wagon paketi ve 200mm yoldan yüksekliği ile elde edilen geniş görüş açısı sayesinde Forester SUV konseptini yeni bir boyuta taşıdı.

Forester, üstün performansını alçak ağırlık merkezi yaratan karşılıklı-yatay yerleştirilmiş motoru ve Simetrik AWD sistemine borçlu. Marka tutkunları için özel olmayı başaran tam bir “Aile Dostu” otomobil. Yüksek performans ve güvenlik özellikleri ile sınıfında fark yaratan Forester, genişletilmiş iç hacmi ve son derece lüks kabin özellikleri ile iç tasarımda da kça iddialı. Benzersiz güvenlik sistemleri Subaru kullanıcısına güven hissi veriyor.

Forester’ın sahip ğu aktif güvenlik özellikleri, kontrolün sınıra yaklaştığı durumlarda, her bir tekerleğin gücünü ve frenleri kontrol altına alan VDC sistemi ile destekleniyor. Subaru vazgeçilmezi olan karşılıklı-yatay yerleşimli Boxer Motor ve simetrik dört çeker teknolojisi sayesinde özellikle performans ve yol tutuşunda rakiplerini geride bırakıyor.

Sadece performans değil aynı da yakıt tüketimi ve emisyon değerleri ile de rakiplerinin önünde 2.0 lt atmosferik ve 2.5 lt.turbo motor seçenekleri ile yer alan Forester, SUV keyfini Subaru kalitesi ve ayrıcalığı ile birleştirmek isteyen tutkunlarına hitap ediyor.

Türkiye pazarında 2.0 lt benzinli ve dizel, 2.5 lt turbo benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulan Forester benzinli modelinin en üst opsiyonu olan Limited paketinde standart donanım olarak direksiyondan kontrollü cruise control, 6 CD changer’lı mp3 çalar müzik sistemi, geniş açılır tavan, 8 airbag, VDC ve deri donanım paketi bulunuyor. 2.0 lt motor hacmine sahip Forester Dizel ise Comfort ve Limited olarak iki opsiyon seçeneği ile satışa sunuluyor. Comfort versiyonun standart donanımları arasında sunroof, ön sis farları, 8 airbag, VDC, direksiyondan kontrollü cruise control, 6 CD çalar ses sistemi yer alıyor.

Limited versiyonda bunlara ek olarak deri koltuk döşeme ve elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu bulunuyor. 2.0 lt motor hacmine sahip Forester Dizel, 147PS / 3600rpm beygir gücünde ve 350Nm / 1800rpm tork üretiyor. Yakıt tüketimi ise ortalamada 6,4 lt/100km. SUV segmentinin en iyi temsilcisi Forester uyandırdığı güven, sıcaklık, mutluluk, beraberlik
duyguları ile marka tutkunları için özel olmayı başaran tam bir “Aile Dostu” otomobil.

IMPREZA HB

Türkiye pazarında, 1.5R, 2.5WRX STI motor seçeneği ile satışa sunulan Subaru’nun 1.5 Sedan ve HB seçenekleri farklı model opsiyonları ve geniş aksesuar yelpazesi ile kişisel hayat tarzınıza uygun seçenekler sunuyor.

Tüm model ve opsiyonlarda standart olarak sunulan 4x4 ve 4x2 seçenekleri ve Boxer motor ayrıcalığının yanı sıra, 1.5 modelinin baz opsiyonunda, standart donanım olarak, teleskopik direksiyon, tam otomatik klima, çift hava yastığı ve 2 DIN tek CD çalarlı teyp bulunuyor. Impreza rakipsiz AWD teknolojisi ve üstün kalitesi ile C segmentinde fark yaratıyor.