Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:32   Güncelleme : 13-11-2014 17:32

Otobüs sektörünün yeni oyuncusu Viseon

Otobüs sektörünün yeni oyuncusu Alman üretici Viseon Bus GmbH şirketi, Ulusoy ile Türkiye pazarına girdi.

Otobüs sektörünün yeni oyuncusu Viseon

Otobüs sektörünün yeni oyuncusu Alman üretici Viseon Bus GmbH şirketi, Ulusoy ile Türkiye pazarına girdi. Ulusoy Seyahat Nakliyat A.Ş. ile 10 yıllığına distribütörlük anlaşması imzalayan şirket, Türkiye’de otobüslerin satışına 2011 yılında başlayacak.

Ulusoy, Alman Otobüs üreticisi Viseon Bus GmbH şirketi ile imzaladığı 10 yıllık distribütörlük anlaşması çerçevesinde, Türkiye genelinde firmanın üretmiş ğu yolcu otobüsü ve havaalanı apron otobüslerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütecek.

Viseon (Vizyon) otobüslerinin tanıtımı Ulusoy tesislerinde düzenlenen toplantı da yapıldı. Toplantıya Ulusoy Seyahat Nakliyat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, Başkan Vekili Haluk Ulusoy, Holding CEO’su Hakan Tanıl, Otobüs Grubu Başkanı Cem Koçak, Otobüs Grubu Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, Teknik Baş Danışmanı Tuncer Zilelioğlu, futbolcu Arda Turan, TTDER Başkanı Sümer Yığcı ve yönetim kurulu üyeleri, Temsa Bayii Brey Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahin ile çok sayıda sektör mensupları katıldı. Toplantı da Almanya Viseon Bus GmbH’dan Yönetim Kurulu Başkanı Loachim Reinmuth ve Yönetim Kurulu Üyesi - Baş Mühendis Ernö Bratha da hazır bulundu.

Ulusoy Otobüs Grubu Genel Müdürü Mustafa Yıldırım Viseon Otobüsleri ile ilgili “Türkiye’de Add Blue Euro 5 motoruna sahip çevre dostu tek araç” ğu hakkında bilgi verdi. Yıldırım, aracın 12.70 metre uzunluğunda, tek dingilde 48 ve 50 yolcu kapasite ile yolcu taşıyarak büyük ölçüde yakıt tasarrufu sağladığına ve segmentinde en geniş bagaj hacmine sahip ğuna dikkat çekti. Mustafa Yıldırım, “Viseon’un bu özellikleriyle yeni dönem taşımacılık pazarından önemli bir pay alacağına ve büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

DAHA FAZLA YOLCU DAHA AZ YAKIT

Otobüs taşımacılığındaki maliyetlere değinen Ulusoy Otobüs Grubu Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, distribütörlüğünü aldıkları Vizyon ile birlikte bu maliyetleri bir nebze olsun azaltacaklarının altını çizdi. Türkiye otobüsçülüğünün büyük bir süreçten geçtiğini dile getiren Mustafa Yıldırım, “Özellikle taşıma maliyetlerinin arttığı, otobüslerin ekonomik boyutunun öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Akaryakıt maliyetleri ve diğer giderler tüm otobüsçünün taşıyacağı yük olmaktan çıkmıştır. Bu anlamda yıllardır sektörde olan ve Neoplan şirketinin yöneticiliğini yapmış değerli dostlarımız Vizyon gibi güzel bir otobüsü Türk taşımacısının hizmetine sunmak üzeredir. Bizde bunun 10 yıllığına Türkiye temsilciliğini aldık. Şuanda üretilen otobüs üzerinde birçok değişiklik yapılacak. Özellikle otobüsün ekonomik olması, daha fazla yolcuyu daha az yakıtla taşıyıp, ikinci elde de değer kaybetmeyeceğine inandığımız bu otobüsü Türkiye’ye getirmiş bulunuyoruz” .

ANLAŞMANIN TEMELLERİ 3 YIL ÖNCE ATILDI

Viseon Bus GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Loachim Reinmuth da konuşmasında Türkiye pazarında Ulusoy ile olmaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi - Baş Mühendis Ernö Bratha ile uzun yıllar Neoplan da görev alarak üst düzey yöneticilik yaptıklarının altını çizen Loachim Reinmuth, “Neoplan fabrikasını satın aldık ve yılların vermiş ğu deneyim ve tecrübeyle 3 yıldır üzerinde çalıştığımız Viseon (Vizyon) otobüsümüzün üretimini gerçekleştirdik. Ulusoy ailesiyle de dostluğumuz uzun yıllara dayanmaktadır. 3 yıl önce otobüsümüzü tasarlarken, Ulusoy ailesiyle de ilk distribütörlük anlaşmamızın temellerini o attık. Bugün ise bu işbirliğimizi ilan ediyoruz. Ulusoy, 10 yıllığına bizim Türkiye’deki temsilcimiz. Ulusoy ailesiyle çalışmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

VİZYON TÜRKİYE YOLLARINA UYGUN ÜRETİLECEK

Vizyon’un doğuşu hakkında bilgi veren Viseon Bus GmbH Yönetim Kurulu Üyesi Ernö Bratha ise şöyle konuştu:

"Alman teknolojisiyle donatılan Vizyon’un üretiminde Neoplan’dan ayrılan mühendis ve işçiler görev aldı. Şuanda burada bulunan otobüsümüzü fuarda sergilemek için ürettik ve Türkiye yollarına uygun bir otobüs değil. Türkiye yollarına uygun otobüsümüzün üretimini yakın da gerçekleştireceğiz ve 2011 yılında da satışına başlayacağız.”

İLK OTOBÜS BJK’YA

Otobüsün tanıtım toplantısına katılan Beşiktaş Kulübü yöneticileri, ilk otobüsün siparişini verdi. BJK Yöneticileri, Ulusoy Seyahat Nakliyat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Ulusoy ve Almanya Viseon Bus GmbH şinketi yöneticileri Loachim Reinmuth ile Ernö Bratha’a Beşiktaş forması da hediye etti. Öte yandan Beşiktaş’a özel olarak yapılacak otobüsün Aralık ayı içerisinde teslim edileceği bildirildi.

ULUSOY 35 ADET SİPARİŞ VERDİ

İlk etapta 35 adet Viseon marka otobüsü kendi filosuna dahil etmeye hazırlanan Ulusoy, bu markayı neden tercih ettiğini “güvenli, ekonomik ve çevre dostu ” kelimeleriyle özetliyor. Ulusoy, “dizayn, konfor, sessizlik” özellikleriyle ön plana çıkan Viseon otobüsleriyle ulaşım sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı amaçlıyor.

Yolcularının konfor ve güvenliğini her ön planda tutan Ulusoy’un uzun yıllara dayanan tecrübesini, Viseon markasının yeni nesil kalitesiyle birleştiren bu anlaşmayla yolculuk tam anlamıyla gerçek bir keyfe dönüşecek.