Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Dünya ulaşımına öncülük edecek!

İETT’nin öncülük ettiği İstanbul Toplu Ulaşım Haftası etkinliklerinde kentiçi toplu taşımacılık sektörünün temel sorunları birkez daha ele alınarak çözüm yolları arandı.

Dünya ulaşımına öncülük edecek!

İETT’nin öncülük ettiği İstanbul Toplu Ulaşım Haftası etkinliklerinde kentiçi toplu taşımacılık sektörünün temel sorunları birkez daha ele alınarak çözüm yolları arandı. Etkinlik açılışında konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Transİst 2010’un bir başlangıç ğunu, etkinliğin ilerleyen yıllarda Türkiye’ye hatta dünya ulaşımına öncülük edeceğini söyledi.

İETT öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İDO, Şehir Hatları, İstanbul Ulaşım, TCDD ve TÖHOB desteğiyle Haliç Kongre Merkezi’nde Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri düzenlendi. Toplu Ulaşım Sempozyumu ve Sergisi’nin açılışına ise sektör mensuplarının yanında akademisyenler ve üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen fuara ise Temsa Global, BMC, Mercedes-Benz Türk, Otokar, Anadolu Isuzu, Güleryüz ve Karsan toplu taşıma araçlarını sergiledi. Fuara sektör yan sanayicileri de yoğun ilgili gösterdi.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Toplu Ulaşım Haftası açılış kurdelesini TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel ve kurum yetkilileri ile birlikte kesti. Baraçlı, açılışın ardından fuar alanındaki stantları tek tek dolaşarak katılımcılar ile sohbet etti.

İstanbul’un ve diğer kentlerin kent içi ulaşım problemlerinin tartışıldığı sempozyumda bir konuşma yapan İETT Genel Müdürü Baraçlı, toplu ulaşıma olan ilginin artması sebebiyle toplu ulaşım kültürü ve bilincinin yerleştirilmesi, toplu ulaşım problemlerinin tartışılabileceği sürdürülebilir bir toplu ulaşım platformu oluşturulması gerekliliğinin ortaya çıktığına dikkat çekti. Dr. Baraçlı, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Toplu Ulaşım Haftası’nın bazı eksikleri olabilir ama önümüzdeki yıllarda İstanbul’un ulaşımına, Türkiye’nin ulaşımına hatta dünya ulaşımına öncülük edecektir. İstanbul’da 3 milyon yolcu taşımak gibi bir sorumluluğu üstlenmiş olan İETT’nin, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması gurur verici. Yayınlanacak sonuç bildirgesiyle toplu ulaşım otoritelerinin bir çatı altında toplanması ve problemlerin birlikte tartışılarak çözüm yollarının aranması amacıyla bir Toplu Ulaşım Birliği kurmayı hedefliyoruz” .

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen sempozyumda ise panelistler; Kentiçi Ulaşım Yönetimi Mevzuatı, Kentiçi Toplu Ulaşımın Planlanması, Kentiçi Toplu Ulaşımda Çevre Uygulamaları, Kentiçi Toplu Ulaşımda Engellilerin Erişimi, Kentiçi Ulaşımda İşletme Uygulamaları, Kentiçi Toplu Ulaşımda Akıllı Sistemler, Ulusal Toplu Taşımacılar Birliği ve Gelecek Vizyonu hakkında ayrıntılı bilgi aktardılar.

Ulaşım Gazetesi