Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

CIO Forum XI’de Formula 1 rüzgarı esti

HP’nin Türkiye’nin önde gelen bilgi işlem yöneticilerini bir araya getirdiği CIO Forum etkinliklerinin 11’incisi düzenlendi.

CIO Forum XI’de Formula 1 rüzgarı esti

HP’nin Türkiye’nin önde gelen bilgi işlem yöneticilerini bir araya getirdiği CIO Forum etkinliklerinin 11’incisi düzenlendi. Sektörün önemli isimlerini bir araya getiren etkinliğin konuğu ise ülkemizde motor sporları denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Mümtaz Tahincioğlu’ydu. Tahincioğlu, HP’nin de teknolojisiyle önemli destek verdiği Formula 1 organizasyonundaki bilinmeyen teknolojileri katılımcılarla paylaştı.

Olimpiyatlar ve Dünya Futbol Şampiyonası’yla birlikte gezegenin en önemli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1, bu kez Türkiye’nin önemli CIO’larının gündemindeydi. Beykoz Konakları’nda gerçekleştirilen CIO Forum XI, “Her milisaniyede yüksek performans” sloganıyla gerçekleştirildi. “HP Instant-on Enterprise” yani “Her An Aktif Kurumlar” vizyonunun da paylaşıldığı etkinlik, Türkiye’nin önemli kurumlarının CIO’ları tarafından ilgiyle takip edildi.

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte HP’nin yeni vizyonu “Instant-on Enterprise” da paylaşıldı. HP’nin bu vizyon çerçevesinde sunduğu yenilikçi BT çözümlerine de değinen Urçar, artık kurumların müşteriye her an her konumda hizmet verir hale geldiğinin altını çizdi. Urçar, HP’nin yeni vizyonunu “Kurumlar, müşterileriyle çağrı merkezinden mağazalara, ofis içi çalışanlardan internet uygulamalarına temas ettikleri her noktada doğru reaksiyonu vermeli ve BT altyapısının buna uygun oluşturmalı. Biz, HP olarak teknoloji portföyümüzü, teknoloji anlayışımızı bu vizyon çerçevesinde şekillendiriyoruz” sözleriyle yorumladı.

Bu ay 11’inci kez düzenlenen ve her üç ayda bir gerçekleştirilen HP CIO Forum etkinliğinin bu dönemki konuğu ise ülkemizde motor sporları ve Formula 1 denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Mümtaz Tahincioğlu’ydu. Tahincioğlu, Formula 1’de teknolojinin önemini CIO’larla paylaşırken ilgi çekici rakamlar da paylaştı. Bir yarış esnasında araçlardaki sensörlerden elde edilen verilerin anında fabrikaya ulaştığını ve buradaki ekibin bir sonraki yarış için hazırlıklara hemen başlayabildiğini belirten Tahincioğlu, yarış sırasında araca uzaktan yapılan müdahalelerin pilotların yarışı lamaları için önemli bir avantaj ğuna dikkat çekti.

Etkinliğin sonunda düzenlenen Formula 1 yarışı ise CIO’ların sürüş hünerlerini göstermelerini sağladı. Üç farklı gruba ayrılan CIO’lar, gerçek Formula 1 pistinde takımlarını başarıya ulaştırmak için yarıştı. Birinciliği High Performance Racing takımının elde ettiği çekişmeli yarışta ikinciliği Tam Gaz Racing, üçüncülüğü ise Velocity Racing aldı. Etkinlik, madalya ve kupa töreniyle son buldu.