Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Otokar KENT LF’ye Tasarım Ödülü

Kurulduğu günden bu yana toplu taşımacılık alanında pek çok yeniliklere imza atan Otokar, endüstri ve tasarımcıların bir araya gelerek hayata geçirdiği Design Turkey 2010 Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde KENT 290LF ile “İyi Tasarım Ödülü”nün sahibi oldu.

Otokar KENT LF’ye Tasarım Ödülü

Kurulduğu günden bu yana toplu taşımacılık alanında pek çok yeniliklere imza atan Otokar, endüstri ve tasarımcıların bir araya gelerek hayata geçirdiği Design Turkey 2010 Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde KENT 290LF ile “İyi Tasarım Ödülü”nün sahibi

TURQUALITY Programı dahilinde Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliği ile düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”ne Otokar, bu sene tasarımı ve fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan KENT 290LF tipi şehiriçi otobüsü ile katıldı. Otokar, toplu taşımacılıkta çağdaş tasarımları ile dikkat çeken otobüsü KENT 290LF, “Ulaşım ve Taşıma Araçları” kategorisinde “İyi Tasarım Ödülü”ne layık görüldü.

Türkiye'nin tasarımla markalaşmasında önemli açılımlar sağlamak, tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve ulusal ile uluslararası pazarlarda ürünlere katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımları ödüllendirmek amacı ile düzenlenen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” 2010 yılı ödül töreni Istanbul Dış ticaret Kompleksi’nde gerçekleşti.

Ödülü değerlendiren Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın misyonunun bir parçası olarak müşteri beklentileri doğrultusunda, dünya çapında rekabet gücü olan ürünler tasarlamak için çalıştıklarını ve bu çalışmaların takdir görerek ödüllendirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Görgüç, “İki yılda bir yapılan Design Turkey’nin ilk düzenlendiği 2008 yılında da DORUK 190LE aracımız ile aynı ödülü almaya hak kazanmıştık. Bu ödülü iki kez almanın haklı gururunu yaşıyoruz” .

Otokar'ın kendi tasarımı ürünleri ile 45'ten fazla ülkeye kendi markası ile ürün ihraç etmekte ğunu ve dışa bağımlı olmaksızın müşteri beklentilerine ve uluslararası standartlara uygun olarak ürünlerini tasarlayabildiğini belirten Görgüç: “Otomotivde belli noktalara gelmiş, kendi markalarını yaratmış ülkelere baktığımızda farklarının fikri mülkiyet haklarını, tasarımlarını ellerinde bulundurmaları ğunu görüyoruz. Günümüzde tasarımı ve hakları size ait olan bir ürünün üretimini maliyet etkin her yerde yaptırabilirsiniz. Sizi farklı kılan bu ürüne sahip olmaktır. Bunu da tasarımıyla, haklarıyla size ait ürünler ile başarabilirsiniz. Bu nedenle, Türkiye'nin, 'üretim merkezi' olmanın yanı sıra 'tasarım', 'doğrulama' ve 'Ar-Ge Merkezi' olması için insana ve teknolojiye yatırım yapılması önemli ve gereklidir. Otomotiv özelinde söyleyebilirim ki; sektörde uzun vadede sürdürülebilir büyümeyi yakalamanın tek yolu tasarımla farklılaşmaktır” .

Görgüç, bu ödül töreninin tasarımın ve tasarımcının önemine ve değerine dikkat çektiğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Tasarım, bir ürüne değer katıyor; tasarım, ürünün pazardaki kabulünü ve müşteri gözündeki konumunu kuvvetlendiriyor... Bu ödüller, tüm Türk tasarımcıları teşvik edip, yenilikler peşinde yürümek için yüreklendiriyor. Özellikle otomotiv tasarımı alanında başarılı çalışmalara imza atan tasarımcıların da emeklerinin karşılığını veriyor, takdir ediyor.”

296 ÜRÜN, 15 KAVRAMSAL TASARIM

Design Turkey 2010 Endüstriyel Tasarım Ödülleri'ne toplam 13 sektörden tasarımcılar, marka sahibi ve üretici firmalar katıldı. Ürün tasarımı ödüllerine toplam 296, kavramsal tasarım ödüllerine 15 başvuru alındı ve "Ön Değerlendirme jürisi" tarafından değerlendirilen başvurulardan 223 ürün ve 8 kavramsal proje ödül sisteminin ikinci aşamasına katılmaya hak kazandı.

Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jürinin değerlendirmesiyle farklı kategorilerde ödüller verildi. Ön elemeyi geçen ve ödül alan ürünler, 7-26 Aralık 2010 tarihleri arasında Istanbul Bahçelievler’de yer alan Dış Ticaret Kompleksi’nde yapılacak sergide görülebilecek.