Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Yerli Actros, bayilerde satışı hazır!

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda seri olarak üretilmeye başlanan ve dünya’nın en çok satılan kamyonu olan Actros ile ilgili olarak tüm satış teşkilatının eğitimlerini tamamladı.

Yerli Actros, bayilerde satışı hazır!

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda seri olarak üretilmeye başlanan ve dünya’nın en çok satılan kamyonu olan Actros ile ilgili olarak tüm satış teşkilatının eğitimlerini ladı. Eğitimler kapsamında, Actros’un öne çıkan özellikleri ve 2011 yılı hedefleri İstanbul’da yapılan ve 3 gün süren kapsamlı bir program ile tüm Mercedes-Benz Bayii kamyon satış teşkilatı ile paylaşıldı.

Eğitimler sırasında, Actros’un kamyon pazarında fark yaratacak üstün özellikleri belirtilirken, satış temsilcilerine aynı da Aksaray fabrikasında banttan çıkan ilk 1841 LSnRL, 1844 LS ve 1851 LS Actros çekici araçlarla Mercedes Benz Türk sürüş eğitmenleri ile beraber test sürüşü yapma imkanı da sağlandı. Euro5 olarak pazara sunulan Actros çekicilerde sürüş eğitimi esnasında araçlarda standart olarak bulunan Powershift otomatik şanzımanın kullanımı, bunun araç ve sürücüye sunduğu faydaları üzerinde duruldu.

Eğitimin ilk grubuna katılan Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, bugüne kadar ithal Actros’un yanında Atego ve Axor’dan oluşan yerli üretim model yelpazesiyle piyasaya damgasını vuran Mercedes-Benz Türk’ün, Actros modelinin yerli üretim ürün gamına eklenmesiyle beraber kamyon pazarındaki liderliğini daha da güçlendirerek sürdüreceğini belirtti.

Tüm seri üretim kamyonları ardında bırakarak “Dünyanın en az yakıt tüketen 40 tonluk kamyonu” unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alan Actros, “2009 Yılının Kamyonu” unvanını da taşıyor.

Mercedes-Benz Actros çekiciler, Powershift otomatik şanzımanı ve üstün agrega uyumu sayesinde yakıt tüketimini ciddi oranda azaltıyor. Aynı da araçlarda standart olarak sunulan çok fonksiyonlu direksiyon, kombi gösterge paneli, konforlu kabin ve koltukları ve 2,5 m’lik kabini sayesinde şoförlerin sürüş konforunu en üst düzeye çıkarıyor.