Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Arma’ya, ilk sipariş yurtdışından geldi

Otokar, sahip olduğu mevcut tasarım ve mühendislik altyapısı ile bütün fikri sınai mülkiyet hakları kendisine ait olan Arma aracı kendi özkaynaklarını kullanarak geliştirdi.

Arma’ya, ilk sipariş yurtdışından geldi

Otokar, sahip ğu mevcut tasarım ve mühendislik altyapısı ile bütün fikri sınai mülkiyet hakları kendisine ait olan Arma aracı kendi özkaynaklarını kullanarak geliştirdi. Arma ile taktik tekerlekli zırhlı araç ailesini layan Otokar, ilk siparişini yurt dışından aldı.

Arma ile taktik tekerlekli zırhlı araç ailesini layan Otokar, ilk siparişini yurt dışından aldı. Dünya’da 20’ye yakın ülke ordusunda yer alan araçların Otokar’ın yeni aracı olan ve yüzme kabiliyeti de olan Arma’ya referans ğunu ifade eden Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Fakat 6x6 Arma zırhlı muharebe aracı, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmeden yurt dışından sipariş aldı” .

Yapılan anlaşmaya göre 6x6 Arma zırhlı muharebe aracı, 15 aylık dönem içerisinde partiler halinde teslim edilecek. Siparişin toplam değeri ise yedek parçalar, eğitim ve özel ekipmanlar dahil olmak üzere yaklaşık 10.6 milyon dolar olacak. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, araçların uluslararası alanda gösterdiği başarının kendilerine gurur verdiğini ifade etti. Arma taktik zırhlı araç ailesi, modüler bir platform olma özelliği taşıyor. Araç, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. Yüzme kabiliyetine de sahip olan araç, bağımsız hiDROPnömatik süspansiyonu, kilitli transfer kutusu özelliğiyle her arazi koşulunda ve suda operasyon kabiliyetine sahip bulunuyor.