Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

ETS, 20’nci yılına 20 Neoplan’la girdi

Turizm sektörünün önde gelen firmalarından Etstur, transfer işlemlerinde kullanmak üzere 20 adet Neoplan otobüs aldı.

ETS, 20’nci yılına 20 Neoplan’la girdi

Turizm sektörünün önde gelen firmalarından Etstur, transfer işlemlerinde kullanmak üzere 20 adet Neoplan otobüs aldı. Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, “Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda yeniden Neoplan otobüslerine döndük. Tüm transferlerimizde bu markayla hizmet vereceğiz” .

Etstur, yurtiçindeki tüm transfer ve seyahatlerinde Neoplan otobüsler kullanacağını açıkladı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy 2010 yılı değerlendirmelerini ve 2011 yılı beklentilerini de basın mensuplarıyla paylaştı.

2010 yılı değerlendirme ve Neoplan otobüslerin tanıtım toplantısında konuşan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2011 yılında turizm sektörünün büyümesinin Türkiye’nin büyümesinden daha fazla olacağını söyledi. Etstur olarak bu yılı yüzde 18 büyüme ile layacaklarının altını çizen Ersoy, 2011’de ise yeni otobüsleriyle 520 bin kişiye hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2010 yılının ında, misafir sayısında yüzde 18, ciroda ise yüzde 30’luk bir artış beklediğini açıkladı. 2009’da 401 bin kişiye hizmet veren firmanın, bu yıl ilk 11 ayda 465 bin kişiye ulaştığını belirtti. Mehmet Ersoy, yılsonuna kadar 475 bin misafire ulaşılmasının hedeflendiğini, 2011’de de 520 bin misafire hizmet verilmesinin amaçlandığını vurguladı. Erken Rezervasyon’un geçen yıl uygulamaya başladıkları ve 72 saat kalana kadar iptal hakkı tanıyan sigorta imkânı ile daha geniş kitlelere yayıldığını, 2010 yılında 180 bin olan erken rezervasyon ile tatile giden kişi sayısını 2011 yılında 220 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

SEKTÖR YÜZDE 15 BÜYÜDÜ

2010 yılı turizm sektörü değerlendirmesi de yapan Ersoy, “2010, krizin etkilerinin azaldığı ve büyüme trendine geçtiğimiz bir yıl . Türk turizm sektörü, bu yıl yüzde 15 düzeyinde büyüdü. Bu büyümeye paralel olarak, yılsonunda, Etstur olarak misafir sayısında yüzde 18, ciroda da yüzde 30’luk bir artış bekliyoruz. 2009 yılı, krizin etkileri altında geçirdiğimiz bir seneydi. Bu seneyi, yurtdışı turlarda yüzde 50 artışlara ulaştığımız 2010 ile karşılaştırmak çok sağlıklı olmayacaktır. 2009'da 20 bin, 2010'un son ayına kadar 33 bin kişiye ulaştık. 2010 toplamında 35 bin kişiye yurtdışı turlarımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yılın hedefi 45 bin kişiye ulaşmak... 2010'da Budapeşte-Viyana-Prag ya da Benelüx-Paris gibi birden çok ülkede birkaç şehrin bir arada görüldüğü turlar revaçtaydı. 2011'de Türklerin tercih ettiği ana destinasyonlarda, tek bir ülkenin içinde birkaç şehrin görülmesinin trend olacağını öngörüyoruz. Buna göre turlar hazırlayıp, misafirlerimize sunmayı hedefliyoruz” .

TÜM OTOBÜSLER NEOPLAN

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, misafirlerin daha da artan oranda daha kaliteli hizmet, daha üstün ulaşım koşulları talep ettiklerini, bu amaçla filoyu yenileyerek 20. yılda 20 Neoplan otobüs ile hizmet vereceklerini açıkladı. Kiralık araçlarında Neoplan olacağının altını çizen Ersoy, 2011 yılında özmal ile birlikte toplam 35 araç ile hizmet vereceklerini ifade etti.

Ersoy, Neoplan markasını tercih etmeleriyle ilgili şunları aktardı: “Etstur’u kurduğumuz Neoplan otobüslerle hizmet veriyorduk. Misafirlerimiz de Neoplan otobüslerin sağladığı üstün konfordan kça memnundu. Zaman içinde artan iş hacmimiz nedeniyle, o lar Türkiye’de sınırlı sayıda Neoplan otobüs bulunduğu için başka bir markayla çalışmak durumunda kaldık. Ancak MAN firmasının Neoplan markasını satın alması ile birlikte, Türkiye’de bu araçlar kuvvetli bir altyapıya sahip lar. Böylece misafirlerimiz uzun yıl aradan sonra, Neoplan otobüslerle tekrar seyahat etme ayrıcalığına kavuşacaklar.”

EN İYİ OTOBÜSÜ YAPIYORUZ

Etstur’un kendilerine iyi bir referans olacağını dile getiren MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş CEO’su Tuncay Bekiroğlu: “Dünyanın en iyi otobüslerini yapıyoruz. Bununda kanıtı sektörün lider firmalarının bizi tercih etmesidir. Otobüslerimizin lider firmaların filolarında yer almasıyla birlikte bu iddiamızda taçlanıyor. Etstur bizim için önemli bir referans. Eminim ki diğer firmalarda ‘sektörün lideriyiz’ deyip Neoplan otobüslerine yönelecektir” .

Bu işbirliğinin uzun yıllara yapılmasını hedeflediklerini dile getiren Bekiroğlu, “Turizm sektörü bizim önem verdiğimiz bir alan. Bu sektörde Etstur’un referansı bizim için çok önemli… Onların bu öncülüğü, bizim sektördeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracak. Etstur’a en doğru hizmeti sunabilmek için çok özen gösterdik. Onların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri hazırladık ve işbirliğimizin uzun yıllara yayılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Ulaşım Gazetesi