Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Tarihin en büyük teslimatı Barsan’a

Lojistik sektörünün öncü firmalarından Barsan Global Lojistik, filo yatırımlarında tercihini Mercedes-Benz Türk’ten yana kullandı.

Tarihin en büyük teslimatı Barsan’a

Lojistik sektörünün öncü firmalarından Barsan Global Lojistik, filo yatırımlarında tercihini Mercedes-Benz Türk’ten yana kullandı. Barsan, tüm filosunu 200 adet Actros 1841 Lowliner araçlarla yeniledi. Mercedes-Benz Türk ise kamyon pazarının en büyük teslimatını Barsan Lojistik’e yapmış .

Türkiye kamyon pazarında yine bir ilke imza atarak, 200 adet çekiciyi toplu olarak teslim eden ve satışı, müşterilerine birçok operasyonel avantaj sağlayan ‘bileşik teklif’ yöntemiyle gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, hem çevre dostu, hem de yakıt tüketiminde avantajlı araçları ile en çok tercih edilen marka olmaya devam ediyor.

İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen teslimat törenine, Barsan Global Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR İşletme Direktörü Sedat Geyik, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kölemenoğlu, Yurt Dışı Şubeler Genel Müdürü Alpay Başaran, Kara Nakliye Koordinatörü Pınar Eray Cihan ve Muhasebe Müdürü Ayfer Çinko katıldı. Mercedes-Benz Türk A.Ş. adına ise Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Pazarlama ve Satış Kısım Müdürü Burak Tarım, Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, TruckStore Müdürü Tolga Bilgisu, Mercedes-Benz Finansal Hizmetler Pazarlama ve Satış Direktörü Tayfun Öneş, Mercedes-Benz Bayii Mengerler Genel Müdürü Hayrettin Karaboğa ve İstanbul Şubesi Genel Müdürü Nusret Gürdalı katıldı.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün “Mercedes-Benz Türk, yeni araç satışının yanı sıra ikinci el araç alım satımı, servis, finansman ve sigorta hizmetleri de sunmaktadır. Barsan Global Lojistik’in yaptığı 200 adetlik filo alımına tüm bu unsurlar dahil edilmiş ve paket anlaşma yapılmıştır. Bu anlaşma yalnızca satıştan ibaret değildir. Müşterimizin parkındaki 188 adet kullanılmış çekicisi, dorseleriyle birlikte bir Mercedes-Benz firması olan TruckStore tarafından takasa alınmıştır. Teklifimize 36 ay boyunca araç garantisi, servis bakım/onarım ve kasko sigortası da dahildir. Ayrıca Mercedes Benz Türk, sattığı 200 çekiciyi, sözleşme vadesi olan 36 ayın sonunda şimdiden belirlenmiş bir bedel ile geri almak üzere Barsan Global Lojistik ile mutabık kalmıştır” .

HEDEF 10 ŞİRKETTEN BİRİ

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ ise, küresel krizin etkileri devam ederken atılan bu büyük adımın, Türkiye’ye ve BGL markasına olan güçlü inançlarının bir göstergesi ğunu söyledi. Bu yatırımla, dünyanın en büyük 10 entegre lojistik şirketinden biri olma hedefine doğru bir adım daha attıklarını belirten Çaptuğ, “Krizin en ağır hissedildiği dönemlerde bile yurt içinde ve yurt dışında yatırımlarımıza devam ettik. Kendimize has bu büyüme stratejisinin bizi hedeflerimize daha hızlı ulaştıracağına hiç şüphe yok. BGL olarak bu sektörde hep ilklere imza attık. Bu ölçekte yapılan ilk teslimat da bizim sektöre kazandırdığımız ilklerden biri ” .

BGL Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR İşletme Direktörü Sedat Geyik de, “Yeni filomuz, yüksek hacimli taşıma kapasitesi ve düşük yakıt sarfiyatı ile maliyetlerimizi aşağı çekecek. Euro 5 standartlarına sahip yeni kamyonlarımızla hem daha rekabetçi, hem daha çevreci bir şirket olacağız” diye konuştu.

UZUN VADELİ İŞBİRLİĞİ

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise Mercedes-Benz Türk’ün kamyon grubunda yıllardır sürmekte olan tartışmasız liderliğinin bu satışla daha da güçlendiğini, Mercedes-Benz Actros kamyonların lojistik sektöründeki büyük filoların tercihi olmaya devam ettiğini belirtti. “Bileşik teklif” modeline olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Özbayır, bu teslimat ile Türkiye’nin kendi sektörlerinde önde gelen firmaları olan Mercedes-Benz Türk ve Barsan Global Lojistik arasındaki uzun vadeli işbirliğinin daha da ileri bir noktaya getirildiğini de sözlerine ekledi.

LOWLINER:

Mercedes-Benz Actros 1841 LSNRL, Mercedes-Benz’in “lowliner” olarak tanımladığı alçak şasili çekicileri oluşturuyor. Bu araçlar, ön ve arka akslarda hava süspansiyonlu olup 950mm beşinci teker yüksekliği sayesinde mega treylerler ile birlikte kullanılabiliyor. Tüm Actros çekicilerde standart olarak sunulan “Powershift – Otomatikleştirilmiş Şanzıman” ile önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanıyor. Actros 1841 LSNRL aynı da Ocak 2011’den itibaren Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Kamyon Fabrikası üretimi ile Türkiye’de satışa sunuluyor.