Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Yeni Vito ve Viano satışa sunuldu

Mercedes-Benz, hafif ticari araç pazarının gözde modelleri Vito ve Viano’yu yeniledi.

Yeni Vito ve Viano satışa sunuldu

Mercedes-Benz, hafif ticari araç pazarının gözde modelleri Vito ve Viano’yu yeniledi. Çok farklı alanlarda kullanım olanağı sunan yeni Vito ve Viano özellikle yeni motor ve şanzımanları ve güvenlik donanımı ile dikkat çekiyor.

Geniş hacimli araçların en üst kategorisini tanımlayan yeni Viano kendi sınıfında değerleri yeniden belirliyor. Yeni motorlar ve yeni şanzımanlar yakıt tüketimini ve emisyonu düşürürken aracın performansını da artırıyor. Yeni yürüyüş takımları azami sürüş konforu ve sürüş güvenliğini sağlıyor. Bunların ötesinde yeni Viano güncel Mercedes-Benz otomobil modellerini anımsatan “yüzü” ve yeniden tasarlanan arka kısmı ile dikkat çekiyor. Araç içinde ise yenilenen cockpit Viano’ya bir binek otomobili zarafeti veriyor.

Viano’daki yeniliklerin başında en yeni geliştirilen çevre dostu, tümü Euro 5 normlarına uygun motorlar geliyor. Yakıt tüketimi düşük olan bu motorlarda CO2 emisyonu da %15 civarında düşürüldü. Aracın çevre dostu özelliği, yeni 6 vitesli ECO manuel şanzıman ve seri donanım kapsamın ECO start/stop fonksi-yonunu da sunan BlueEFFIECIENCY teknolojisi sayesinde daha da güçleniyor.

Dizel motorlu araçlarda en üst kategoriyi V6 motorlu Viano CDI 3.0 oluşturuyor. Sessiz kullanımı ve ataklığı ile dikkat çeken bu motor 165 kW (224 bg) güç sunuyor. V6 benzin motorlu Viano 3.5 ise 190 kW ( 258 bg)’lık performansı ile etkiliyor. Arkadan çekişli Mercedes-Benz Viano bu özelliği sayesinde ilk tanıtımından beri üstün yol tutuşu ve dinamizmi ile kullanıcılarını etkiliyor. Yeni Viano ayrıca en yenilenen şasi yapısı ile de dikkat çekiyor, konfora ve sürüş güvenliğine yeni standartlar getiriyor.

YENİ VİTO

Ekonomikliği, çevre uyumu ve dinamizmi ile hafif ticari araç kategorisine yeni bir boyut getiren yeni Mercedes-Benz Vito, yeni geliştirilen motorları ve şanzımanları ile dikkat çekiyor. Emisyon değerleri ve yakıt tüketimi seçilen motora göre % 15’e varan oranlarda düşürülen yeni Vito’nun performansı da arttırıldı.

Crewbus olarak tanımlanan minibüs tipi dışındaki Mercedes-Benz Vito modellerinde opsiyonel olarak sunulan BlueEFFIECIENCY teknolojisi ile gerek emisyon, gerekse yakıt tüketimi daha da düşürülebiliyor. Sürücü mahalli daha ergonomik hale getirilen Vito’nun yolcu taşımacığı için üretilen modellerinde araç içi de daha çekici hale getirildi. Yenilenen “yüzü” ile Mercedes-Benz otomobillerini çağrıştıran yeni Vito, kullanıcısına bununla birlikte bir ticari araçtan beklenen dayanıklılığı ve performansı sunuyor.

Dört silindirli motorlar için geliştirilen ECO Gear düz altı vitesli şanzıman, optimum performans ile düşük emisyon ve düşük tüketime ulaşmayı sağlıyor. Öncelikli olarak 36 bg ve 163 bg gücünde motorlarla ithal edilen yeni Vito ve Viano’nun tüm modelleri Euro 5 BlueEFFICIENCY paketi donanımına sahip.