Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Lider markanın, lider teknisyenleri

Satış sonrası hizmet kalitesini daha da arttırmayı hedefleyen Mercedes-Benz Türk, ‘Teknisyen Olimpiyatları’ ile yetkili servislerinde görev alan personelinin bilgi ve becerilerini ölçmeye devam ediyor.

Lider markanın, lider teknisyenleri

Satış sonrası hizmet kalitesini daha da arttırmayı hedefleyen Mercedes-Benz Türk, ‘Teknisyen Olimpiyatları’ ile yetkili servislerinde görev alan personelinin bilgi ve becerilerini ölçmeye devam ediyor. Bu yıl 428 teknisyenin yarıştığı ‘Teknisyen Olimpiyakları’n da dereceye giren personel ödüllendirildi.

Araç ve hizmetlerinde sunduğu kalitede kusursuzluğu, mühendislikte uzmanlığı, ürün ve hizmet çeşitlerinin devamlılığını sağlayan Mercedes-Benz Türk, Teknisyen Olimpiyatları ile müşterileri arasında markaya olan bağımlılık zincirlerine yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Teknisyen Olimpiyatları’na 263 sistem teknisyeni ve 60 arıza teknisyeni olmak üzere toplam 428 teknisyen katıldı. Pratik sınav, yazılı sınav ve beceri sınavı olmak üzere 3 aşamada yapılan olimpiyatlarda dereceye giren teknisyenler ödüllendirildi.

Pazarlama merkezinde yapılan ödül törenine Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Müdürü Tufan Akdeniz, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Akif Nuray, Has Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Sarıgül, Mercedes yetkilileri ve teknisyenler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan MBT Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, her yıl yeni bir rekor kırdıklarını dile getirdi. Sülün, “Burada da en büyük rolü oynayan sizlersiniz ve devam edeceğinizden eminim. Olimpiyatların formatını bu yıl değiştirdik ve önceki yıllarda tek ürün grubu olarak yapıyorduk, bu yıl ise bütün ürün guruplarında bunu yapmaya çalıştık. Olimpiyatlara bütün sertifikalı teknisyenler katıldı. Teknisyenlerimizin sahada bilgi ve becerilerini ölçmek, bir rekabet ortamında bunları gözlemlemek için bu etkinliği yapıyoruz” .

Teknisyen Olimpiyatlarında çıkan eksiklerin giderilmesi noktasında eğitim programları geliştirdiklerini ifade eden Sülün, olimpiyat sonuçlarının kendileri için birer ev ödevi ğunun altını çizdi. Mercedes-Benz Türk teknisyenlerine güvenlerinin tam ğunu dile getiren Süer Sülün, “Bu yılda büyük rekorlar kırdık. Bizim çok kuvvetli bir bayii ağımızın olması, satış sonrası hizmetler ekibimizin çok iyi olması, bizlerin bu rekorları kırmasında çok önemli bir etken. Onun için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk tarafından düzenlenen Teknisyen Olimpiyatları 2010 sonuçları ise şöyle:

Otomobil bakım teknisyenliği; 1’inci Has Otomotiv Avcılar Mustafa Dege, 2’nci Gelecek Diyarbakır Metin Kaçan, 3’üncü Mengerler Ankara Şahin Ceylan.
Hafif Ticari Araçlar bakım teknisyenliği; 1’inci Mengerler Bursa Feridun İlgün, 2’nci Has İstoç Bilgın Öztürk, 3’üncü Hatay Has Refik Dağlı.
Otobüs bakım teknisyenliği; 1’inci Mengerler Trakya Ahmet Yılmaz, 2’inci Bayraktarlar Aksaray Derviş Bulut, 3’üncü Bayraktarlar Merkay Ahmet Sökmen.

Hafif Ticari Araçlar sistem teknisyenliği; 1’inci Gelecek Malatya Serdal Sığırcı, 2’inci Bayraktarlar Aksaray İsmail Altınok, 3’üncü Has Avcılar Erkan Yılmaz.
Kamyon sistem teknisyenliği; 1’inci Bayraktarlar Merkon Abdullah Kızıltuğ, 2’nci Hassoy Emre Gözey, 3’üncü Hasmer Mehmetali Baş.
Otobüs sistem teknisyenliği; 1’inci Hasmer Yaşar Atlaş, 2’inci Mengerler Otogar Mehmet Özcerrah, 3’üncü Bayraktarlar Merkon Adem Yaşar Küçük.

Otomobil arıza teşhis teknisyenliği; 1’inci Mengerler Ankara Aslan Yenice, 2’inci Bayraktarlar Merkon Özcan Altay, 3’üncü Has İstoç Erdal Aksakal.
Hafif Ticari Araçlar arıza teşhis teknisyenliği; 1’inici Koluman Tarsus Cumali Alper Dalkılıç, 2’inci Mengerler İstanbul Ümit Göden, 3’üncü Hastalya Denizli Özgür Çulha.
Kamyon arıza teşhis teknisyenliği; 1’inci Koluman İstanbul Selahattin Çoşkun, 2’inci Bayraktarlar Merkon Yücel Çoban, 3’üncü Koluman İstanbul Murat Kaya.

Otomobil takım; Şahin Ceylan Mengerler Ankara, İlhan Gündüz Mengerler Bursa, Ali Korkut MBT merkez atölye.
Hafif Ticari Araçlar takım: Bilgin Öztürk Has İstoç, Ahmet Hatipoğlu MBT merkez atölye, Akan Öztürk - Gülsoy.
Kamyon takım; Ahmet Demirişleten Has Avcılar, Abdullah Kızıltuğ Bayraktarlar Merkon, Murat Kaya Koluman İstanbul.

Mustafa Dege Has Avcılar, Metin Kaçan Gelecek Diyarbakır, Şahin Ceylan Mengerler Ankara.
Derviş Bulut Bayraktarlar Aksaray ve Mehmet Özcerrah Mergerler Otogar.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com