Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Gözünüz arkada kalmasın, biz buradayız!

DAF/Tırsan, yaptığı filo teslimatlarıyla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Gözünüz arkada kalmasın, biz buradayız!

DAF/Tırsan, yaptığı filo teslimatlarıyla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Tırsan, son olarak Kayseri’nin önde gelen firmalarından ABC Uluslararası Transport A.Ş.’ye 25 adet DAF XF çekici ve 40 adet treyler teslimatı yaptı. DAF-Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Nakliyeci dostlarım çoluk-çocuğunun geleceği için bu yatırımları yapıyor. Onlara karşı mahcup olmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gözünüz arkada kalmasın, biz buradayız!” .

Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Türkî Cumhuriyetler arasında uluslararası nakliye hizmeti veren Kayseri merkezli ABC Uluslararası Transport A.Ş. araç yatırımlarında yine DAF/Tırsan’ı tercih etti. Firma, 25 adet DAF XF çekici ve 40 adet treyler teslim alarak filosunu güçlendi. ABC, bu teslimatla birlikte 2010 yılı içerisinde toplam 60 adet DAF ve 80 adet Tırsan treyler almış .

DAF/Tırsan tarafından ABC Uluslararası Transport A.Ş.’ye satışı yapılan araçlar, Tırsan Treyler’in Sakarya Tesisleri’nde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine ABC Uluslararası Transport A.Ş. bünyesinde bulunan Erbil Transport şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen, DAF-Tırsan Yönetim Kurumu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun ve firma personelleri katıldı.

26 YILLIK BİRLİKTELİK

İş birlikteliklerinin 26 yıl öncesine dayandığını açıklayan DAF-Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Ergun Bey mesleği babadan devraldı. 1984 yılında baba Ali Bilen, treyler almak için bana geldi ve ‘Bu arabaları oğlum için yaptırıyorum. İnşallah hayırlı olur’ . Bende kendisine o bu satış için özel ıskonto uygulamamız gerek, sonra da bütün alışverişleri onunla yapacağız m ve ilk treylerin satışını yaptım. Ergun Bey’de o lar 14 yaşındaydı. O tarihte dostluğumuz başladı. 93’den sonra kendisi geldi ve o tarihten bugüne 200’den fazla treyler aldı. 93’de baba Ali Bilen, Ergun Bey’i bana araç almak için gönderdiğinde ‘Test et, bi bak… Bu işi yapabilir mi?’ . Ergun Bey geldi… Öyle bir pazarlık yaptı ki benimle, istediği fiyata araçları aldı gitti. Baba sordu: ‘Nasıl, iş yapabilir mi’ diye. Bende kendisine ‘artık gönül rahatlığıyla firmayı teslim edebilirsin’ m ve o tarihten itibaren de Ergun Bey firmanın başında. Dostluğumuz ise 26 yıldır devam ediyor” .

Yani kayseriler parayı sever” diye espri yapan Nuhoğlu, Kayserilerin parayı sevdiği içinde DAF aldığını söyledi. 2010 yılı içerisinde ABC’ye toplam 60 adet satış yaptıklarını da vurgulayan Nuhoğlu, yine bir başka Kayseri firması olan İstikbal’e de DAF teslimatı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Nuhoğlu, “Demek ki parayı seven DAF alıyor” .

SATIŞTA EN ÖNEMLİ UNSUR KOLAY ULAŞIM!!!

Yatırım tercihinde fiyat unsurunun 4’üncü sırada yer aldığını açıklayan Çetin Nuhoğlu, şöyle konuştu: Şahin Nakliyat’ı hatırlayın!.. Adam DAF’tan başka araç almıyor… ABC’de DAF ve Tırsan’dan başka aracı filoda bulundurmuyor. Bir çok firmamız her DAF ile yoluna devam ediyor… Buda DAF ve Tırsan’ın işletme maliyetlerinde sağladığı avantaj ve iyi ilişkilerden kaynaklanıyor. Bir malı tercih etmede en önemli unsur, iki firmanın bir birine ulaşabilme hızıdır. Eğer bir firma üst düzey yöneticisi bir başka firma üst düzey yöneticisine kolay ulaşıyorsa, o temel tercihlerden biridir. Fiyat 3’üncü hatta 4’üncü sırada gelir. 2’ncisi işletme maliyetidir… 3’üncüsü komple kullanma döneminin maliyetidir.”

GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN

Kendilerine güvenen dostlarının, güvenini boşa çıkartmamak için var güçleri ile çalıştıklarının altını çizen Nuhoğlu, “DAF’ın bu konudaki tavrı hem yurt içinde hem de yurt dışında bellidir. Var gücümüzle müşterilerimizin güvenini boşa çıkartmamak için çalışıyoruz. Ben DAF’ı seçen arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum. ‘Ve de çoluk çocuğunun geleceği için bu yatırımı yapıyorsun, gözün arkada kalmasın biz buradayız diyoruz” açıklamasını yaptı.

FİLOYA 2 DAF GİRDİ VE…

Tırsan’la 1984 yılında tanıştıklarını dile getiren Ergun Bilen ise şöyle konuştu: Temel olarak bu baba mesleğimizdir. O lar babamın 8-10 ortaklı amca – dayılarımızın bulunduğu bir firması vardı. Çetin Başkanla 1984 yılında tanıştık… O dönemde başlangıç . 1993 yılında ortaklarımızdan en ayrılarak ABC nakliyat’ı kurduk... 95 yılında Tırsan’dan 11 adet dors aldık. 95’te DAF’ın distribütörlüğünü yeni almıştı. O yıllarda çekici yatırımlarımızı ise başka bir markaya yapmıştık ve 44 adet çekici almıştık. 95 yılında başkanım bize DAF’ı aşılamaya başladı ve o tarihte 2 adette DAF aldık20 bin Mark gibi diğer araçlar arasında fark vardı. O dönemde ünlü bir markanın aracını 140 bin Mark’a mal etmişken, Başkanımın satmış ğu DAF’ta 117 bin Mark’tı. İkinci firmamızı 96 yılında kurmuştuk. 3’üncü firmamızı da 2006 yılında kurduk. Şuanda 203 dorse ve 182 adet çekiciye sahip bir filomuz var. Başkanımın desteğiyle yolumuza devam ediyoruz. Filomuzda bulunan araçların ı DAF markadır. 96 yılında diğer araçlardan 20 bin Mark aşağı aldığımız DAF’ları 2001 yılında o markanın araçlarından daha iyi bir fiyata sattık. O markanın araçlarını satışa çıkarttığımızda ise satamadık. DAF’ları satıyoruz k anında gitti ve DAF’ı daha iyi paraya sattık.”

TECRÜBELERİNDEN FAYDALANDIK

DAF-Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun tecrübelerinden faydalanarak sektörde büyüdüklerini dile getiren Ergun Bilen, “Başkanımız bize ‘sektörde büyü, büyü’ . Sağ olsun bizde sözlerinden ve tecrübelerinden faydalanarak bugünlere geldik. 2011 yılında da araç yatırımlarımızı planladık ve 50 adetlik bir siparişimiz var” . Ergun Bilen, “Hatta başkanım bu araçları yarı fiyatına verirse, 300 tane hemen almak istiyoruz” diyerek sözlerini ladı.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com