Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Elektrikli Renault, banttan indi

Oyak Renault’da elektrikli Fluence ZE’nin üretimi törenle başladı.

Elektrikli Renault, banttan indi

Oyak Renault’da elektrikli Fluence ZE’nin üretimi törenle başladı. Seri üretimin ise 2011 yılının ortalarında yapılacağı bildirildi. Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, “Tarihimizde yeni bir dönem başlıyor” .

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, ilk elektrik motorlu Renault Fluence’ın banttan çıkışının ardından direksiyon başına geçti.

Renault, Türk otomotiv sektöründe yepyeni bir dönem başlatıyor. Türkiye’de üretilip bütün dünyaya ihraç edilecek olan elektrikli Fluence’ın üretimi törenle başladı. 4 yıldan bu yana proje üzerinde çalışan ekip, üretimi gün boyunca heyecanla takip etti. Böylece, Fluence ZE Oyak Renault’da “fabrika girişini” gerçekleştirmiş . İlk Fluence ZE’nin üretimiyle, elektrikli Fluence’ın ön seri üretimleri Oyak Renault’nun montaj bantlarında yapılmaya başlandı. Ön serilerin üretimi nihai kalıplarla imal edilen parçalarla gerçekleşecek.

Elektrik motorlu Fluence ZE’nin seri üretimi ise 2011 yazında öngörülen üretim onayı ile başlayacak. İlk elektrik motorlu Renault Fluence’ın banttan çıkışında bir konuşma yapan Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, “Tarihimizde yeni bir sayfa açılıyor” .

Seri üretim elektrikli araçları üreten 4 fabrikadan biri olarak Oyak Renault’un, çalışanların gayretleri ile böyle önemli bir etabı başarıyla geçtiğini ifade eden Tunalıoğlu, bu başarıya geçmişte ve bugün katkı sağlayan herkese ve katkı sağlayacaklara teşekkür etti. Tunalıoğlu, “Renault olarak otomobilin yeniden insanlık ve dünya için bir ilerleme kaynağı olmasını istiyoruz. Bu nedenle Fluence ZE’yi planlanan şekilde üreterek küresel pazarlara ulaştırmamız çok önemli” diye konuştu. Elektrikli otomobil için gerekli olan şarj istasyonları konusunda Renault belediyelerle iş birliğini sürdürüyor.