Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

Çevre Bakanı, çevreci arabayı kullandı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’da açılışını yaptığı Hotel Equipment Fuarı’nda yer alan Sateksolar tarafından Türkiye’de satışı gerçekleştirilen güneş enerjisi panelleri ile çalışan arabayı kullandı.

Çevre Bakanı, çevreci arabayı kullandı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya’da açılışını yaptığı Hotel Equipment Fuarı’nda yer alan Sateksolar tarafından Türkiye’de satışı gerçekleştirilen güneş enerjisi panelleri ile çalışan arabayı kullandı. Bakan Eroğlu, sadece güneş enerjisi kullanan bu araçların hiç fosil yakıt ya da enerji tüketmediğini öğrenince arabayı kullanarak test etti.

Sateksolar Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Gülüm, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu’na güneş enerjisi panellerinin arabaları nasıl şarj ettiğini ve kurumlara hem ekonomik hem de çevreye duyarlı bir sistem ğunu anlattı.

Türkiye’de Sateksolar tarafından satışı ve dağıtımı gerçekleştirilen SolarDrive güneş panelleri Hotel Equipment 2011 Fuarı’nda görücüye çıktı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Türkiye’de güneş enerjisi ve yenilenebilir enerjiyle çalışan elektrik, sıcak su, su pompalama ve su arıtma sistem çözümleri sunan Sateksolar, golf ve servis arabalarına monte edilebilen, güneş enerjisiyle çalışan panellerin Türkiye’de ilk defa satışına başladı. Depoladığı güneş enerjisiyle bulutlu havalarda bile araçların çalışmasını sağlayan bu teknoloji harikası ve çevre dostu paneller, ilk kez Hotel Equipment 2011 Fuarı’nda görücüye çıktı.

Sateksolar, dünyada seçkin oteller, golf kulüpleri, tatil köyleri, marinalar ve çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet veren belediyeler tarafından tercih edilen elektrik enerjisiyle çalışan golf ve servis arabalarının tavanına monte edilen SolarDriveSolar Roof Kits adı verilen panelleri ilk kez Antalya’da turizm profesyonellerine tanıttı.