Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

İtalyanların favorisi Karsan

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından açıklanacak olan kentin yeni taksi modeli için aday araçları deneyen İtalyan Corriere della Sera Gazetesi otomobil yazarları “Türk üretimi Karsan V-1 favori” dedi.

İtalyanların favorisi Karsan

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından açıklanacak olan kentin yeni taksi modeli için aday araçları deneyen İtalyan Corriere della Sera Gazetesi otomobil yazarları “Türk üretimi Karsan V-1 favori” .

İlk aşamada 7 otomobilin katılıp, sonradan 3’e indirildiği adaylar arasında “Nissan NV200”, “Ford Transit Connect” ve “Karsan V-1” bulunuyor. Toplam 13 bin 200 yeni araç aşamalı olarak 1992’den beri hizmetteki klasik Ford Crown Victoria marka taksilerin yerini alacak.

İtalyanlar, Karsan V-1’i diğer iki adaya göre daha yenilikçi bulurken, “Panoromik cam, özellikle turistlerin gökdelenleri rahatlıkla görebilmesi için önemli. Daha geniş ve bagajı daha büyük... En büyük avantajı ise engellilerin tekerlekli sandalye ile binebilmesini sağlayan mekanizma. Ayrıca, motoru benzin, dizel, LPG veya elektrikle işleyebilecek olması da önemli.”

Gazete, New York’un yeni taksi modelini büyük bir olasılıkla Martin Scorsese’nin unutulmaz ‘Taxi Driver’ filminin oyuncusu Robert De Niro’nun tanıtacağını yazdı.