Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

Çağlayan: Karsan’ın arkasındayız!

New York taksi ihalesinde finale kalan ve desteğe ihtiyaç duyan Karsan’a hükümet elini uzattı.

Çağlayan: Karsan’ın arkasındayız!

New York taksi ihalesinde finale kalan ve desteğe ihtiyaç duyan Karsan’a hükümet elini uzattı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Karsan’ın Bursa fabrikasını ziyaret edecek ve 27 Şubat’ta çıkacağı Latin Amerika seyahati öncesi bir gün New York’a uğrayıp Belediye Başkanı Bloomberg’le görüşecek.

Türk malı araçla New York taksi ihalesinde finale kalarak dünyada dikkat çeken, ancak Amerika’daki yoğun karşıt lobilere karşı desteğe ihtiyaç duyan Karsan’a hükümet elini uzattı.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in Vehbi Koç’a Ford’u Türkiye’ye yatırıma çekmek için verdiği mektuplu desteğin bir benzerini Başbakan Tayyip Erdoğan’dan isteyen Karsan’a dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan sahip çıkacak. Karsan’ın Bursa fabrikasını ziyaret edecek Çağlayan, New York taksi ihalesiyle ilgili tüm gelişmeleri birinci ağızdan öğrenecek. Çağlayan, 27 Şubat’ta çıkacağı Latin Amerika seyahatinin ilk gününde de özel olarak New York’a uğrayıp Belediye Başkanı Bloomberg’le görüşecek. Çağlayan, Bloomberg’e hükümet olarak Karsan’ın arkasında klarının güvencesini verecek.